joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Daea a inaugurat staţia de pompare de la Salcia

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a inaugurat vineri, 12 octombrie 2018, Stația de pompare din localitatea Salcia, Mehedinţi. În aceasta s-au investit 600.000 lei.

PA Salcia, repornită după 15 ani de inactivitate, este o subamenajare de sine stătătoare care face parte din amenajarea de irigații Izvoarele-Cujmir, după cum arată Ministerul Agriculturii: „Este stație plutitoare de bază, amplasată pe malul stâng al fluviului Dunărea, echipată cu 10 agregate de pompare. Aceasta deservește o suprafață brută de 5.530 ha din care suprafața netă – 5.118 ha”.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost însoţit, la Salcia, de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, și de directorul general al AFIR, Ionuț Florin Barbu. „Investiția în Stația de pompare de la Salcia s-a făcut pe programul de investiții și reparații în sistemul principal de irigații al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare. Suma de 600.000 lei a fost folosită pentru reabilitarea navei plutitoare, a punctului trafo și bazinului de decolmatare. Stația de la Salcia a fost realizată în urmă cu 43 de ani, iar din anul 2003 este nefuncțională. În urma investițiilor făcute, va deservi 570 hectare pe un tronson de 2,2 km.
Suprafața irigabilă se va extinde după ce Organizația de Udători constituită în zonă va depune proiect pe măsura 4.3 pentru atragerea de fonduri europene în valoare de un milion de euro în vederea achiziționării de echipamente de irigații. După implementarea
proiectului respectiv, Stația va deservi alte 5.100 hectare teren agricol”, au precizat reprezentanţii CJ Mehedinţi.
Potrivit acestora, directorul ANIF, Ionuț Florin Barbu, prezent la Salcia, a dat asigurări că atât Stația de Pompare de la Pristol, cât și cea de la Țigănași vor fi reabilitate în

Politica