marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Prefectul Drăghiea, obligat de instanțe să înghită două „broaște”

Prefectul de Mehedinți Nicolae Drăghiea nu este în apele lui în aceste zile deoarece, așa cum se spune în lumea politicienilor, este nevoit să înghită două broaște. Să înghită broaște metaforic bineînțeles, nu la propriu. Mai exact este obligat să înghită broaștele. Și nu de către puterea politică ci de către instanțele de judecată. Mai exact, o doamnă cu care el s-a războit și în instanță, a revenit pentru a doua oară la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, în ambele rânduri după ce a apelat la justiție.

,,Dreptate până la capăt !Mulţumesc tuturor celor care m-aţi încurajat şi susţinut în această perioadă!” a anunțat pe o rețea de socializare profesor doctor Mirela Pintea Enea, parcă făcându-i în ciudă prefectului și celorlalți care au încercat să o mătrășească. ,,Profa” greu de ,,ucis” și-a reluat în aceste zile funcția de inspector general al ISJ Mehedinți. Pe site-ul instituției se află scris cu litere de-o șchioapă faptul că profesor doctor Mirela Pintea Enea este din nou inspector școlar general. Un alt motiv pentru care prefectul este un car de nervi în aceste zile este faptul că alt rival, Adrian Cican, consilier local orșovean destituit din funcție prin ordin al prefectului Nicolae Drăghiea pe motiv de incompatibilitate, a câștigat definitiv procesul la Curtea de Apel Craiova, după o bătălie aprigă prin instanțele de judecată. În acest context, Adrian Cican a anunțat că îl va da în judecată pe Nicolae Drăghiea ca să-i plătească pentru tot ce a suferit întrucât au mai avut dispute similare în instanță, pierdute tot de prefect, ceea ce îl face să creadă că e vorba de ,,o hărțuire mizerabilă și rușinoasă ” la adresa lui.

Ei o dau afară, justiția o aduce înapoi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mirela Pintea Enea a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei Naţionale, intentat după aceasta şi-a pierdut funcţia de inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Mehedinţi în luna iunie a.c. pe motiv că nu a obţinut calificativ satisfăcător la evaluare. Curtea de Apel Bucureşti, secţia contencios administrativ şi fiscal, s-a pronunţat în data de 20 septembrie, suspendând ordinul emis de MAB până la pronunţarea instanţei de fond: „Suspendă executarea Ordinului nr. 4.013 din 25 iunie 2018 al Ministrului Educaţiei Naţionale până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 3.025 lei, cheltuieli de judecată. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 20 septembrie 2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. Este pentru a doua oară când Mirela Pintea Enea a fost obligată să părăsească Inspectoratul Judeţean Mehedinţi. În luna noiembrie 2017 a revenit după ce a câştigat prima fază a procesului la Curtea de Apel Craiova. Pintea a dat şi atunci în judecată Ministerul Educaţiei, după ce a fost înlăturată din funcţia de inspector şcolar general în judeţul Mehedinţi de către ministrul Educaţiei de la acea vreme, Liviu Pop. Mirela Pintea fusese suspendată din funcţie prin ordin de ministru, alături de alţi 12 inspectori generali din ţară.

Scandalul dintre prefect și doamna profesor doctor

Mirela Pintea Enea a solicitat în instanță 250.000 de lei de la prefectul Nicolae Drăghiea pentru defăimare. După un proces frumușel, Curtea de Apel Craiova a menținut, în parte, decizia Tribunalului Mehedinți prin care prefectul Nicolae Drăghiea a fost obligat să plătească 5.000 de lei daune morale reclamantei Mirela Pintea Enea. Prefectul Drăghiea a povestit că într-un anumit context ar fi declarat pentru o televiziune ceva ce a deranjat-o fără temei pe Mirela Pintea Enea ,,Am spus ceva în genul că la un moment dat o să se termine odată cu funcționarii ăștia publici care și-au obținut funcțiile prin bătături la frunte și la genunchi. Iar dumneaei a considerat că această declarație a mea pusă într-un anumit context ar avea o conotație sexuală. Nici vorbă de declarații defăimătoare cu conotație sexuală. Mai mult decât atât eu nici nu i-am pronunțat numele reclamantei”, a declarat prefectul Nicolae Drăghiea ,,Domnul prefect Drăghiea m-a jignit în repetate rânduri. Nu așa se vorbește despre o doamnă. Are și dumnealui fiică, soție, fiica dacă nu mă înșel lucrează tot în învățământ. Eu nu am făcut decât să-mi apăr demnitatea și onoarea”, spunea de cealaltă partea Mirela Pintea Enea. Dacă vor uita trecutul și vor colabora ca doi oameni maturi și responsabili sau dacă în ședințele de la Prefectură, prefectul Nicolae Drăghiea îi va găsi nod în papură Mirelei Pintea Enea, rămâne de văzut.

Politica