sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

20 de miniştri UE aşteptaţi în Băile Govora la un summit pe tema turismului balnear

Circa 20 de miniştri din state membre ale Uniunii Europene (UE) şi alţi oficiali europeni ar urma să vină, vara viitoare, în Băile Govora, la un summit pe tema turismului balnear. Evenimentul va fi organizat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Ministerul Turismului, în contextul preluării de către România, anul viitor, a preşedinţiei Consiliului UE, după cum a declarat, pentru Agerpres, primarul staţiunii, Mihai Mateescu.

„Preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului viitor este un moment cu adevărat istoric. Guvernul României, prin MAE şi Ministerul Turismului, va organiza o serie de evenimente de promovare a destinaţiilor turistice de mare impact. Printre acestea şi Băile Govora, staţiunea urmând să găzduiască summitul „Turismul balnear – strategia la nivelul UE de dezvoltare transnaţională”, cel mai probabil în perioada 28-31 mai 2019. Sunt aşteptaţi să participe reprezentanţii ministerelor de resort din spaţiul UE şi oameni din industria turistică balneară naţională şi continentală. Este un eveniment major pentru staţiune şi avem deja câteva luni de când ne pregătim pentru ne ridica la înălţimea unei astfel de conferinţe internaţionale”, a afirmat Mateescu, pentru sursa citată.

Summitul ar urma să aibă loc la Centrul Cultural Virginia Andreescu-Haret, clădire de patrimoniu, recent reabilitată de autorităţile locale, noteză Agerpres. Oficialii europeni vor avea însă vizite de lucru şi la alte obiective turistice din regiune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oraşul Băile Govora este atestat de Ministerul Turismului ca staţiune turistică de interes naţional, reaminteşte sursa citată, fiind între primele cinci din ţară ca destinaţie pentru tratamentele balneare. Este aşezat în nord-estul Olteniei, la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, Mânăstirea Govora, cu Pravila care a fost tipărită aici în 1637, Mânăstirea Dintr-un Lemn şi parcul central al staţiunii, realizat la începutul secolului XX de peisagistul francez Emile Pinard, fiind principalele atracţii turistice din zonă.

Politica