miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transportatorii încep greva generală pe termen nelimitat

Companiile de transport judeţean şi interjudeţean din toată ţara vor intra în grevă generală începând de joi, pe termen nelimitat.

Ei solicită retragerea unui proiect de ordin al ministrului de resort, prin care firmele care operau deja un anumit traseu nu mai au prioritate la noile licitaţii.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Operatorilor de Transport din România, călătorii au fost informaţi încă de zilele trecute, prin afişe postate în autogări, de protestul care se pregăteşte. El nu a putut oferi o cifră privind numărul călătorilor care circulă pe rutele care vor fi suspendate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat marţi, la şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere, că exclusivitatea pe piaţa transportului interjudeţean de persoane nu mai poate continua, iar nimeni nu poate contrazice ideea că o concurenţă liberă, un liber acces la piaţă poate fi reglementat şi prin aceea ca oricine oricând să poată să solicite efectuarea unui transport prin curse regulate de pasageri interjudeţean.

Potrivit lui Şova, în transportul rutier de persoane contracost există autorizate 3.618 companii. Aceste companii au licenţiate în conformitate cu prevederile legale 27.820 de autovehicule. Dintre cele peste 3.600 de companii, un număr de 325 sunt autorizate în a efectua transport rutier interjudeţean, acestea folosind un număr de 2.936 de autovehicule.

Politica