vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avocat reţinut pentru favorizarea unor proxeneţi

Adi-Remus Ciucă, avocat în cadrul Baroului Dolj, şi Marius Miclescu, un craiovean certat cu legea, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului și influențarea declarațiilor. Aceştia ar fi încercat să ajute doi dintre inculpaţii din dosarul proxeneţilor care duceau tinere la produs în saune din Anglia, determinând victimele să dea declaraţii false, fie promiţându-le bani, fie ameninţându-le.

Potrivit DIICOT, cei doi inculpaţi pe care Adi-Remus Ciucă şi Marius Miclescu i-au favorizat sunt Cioveie Ștefănel Cosmin și Bălteanu Ion Gabriel, acuzaţi de trafic de persoane şi trafic de minori.

În perioada august 2016 – septembrie 2017, Marius Miclescu (persoană din anturajul inculpatului Bălteanu Ion-Gabriel) a acționat în sensul împiedicării sau îngreunării cercetărilor penale în cauză, tragerii la răspunderea penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate a inculpaților cercetați în dosarul menționat cu privire la faptele de trafic de persoane/minori prin încercarea de a determina persoanele vătămate să dea declarații mincinoase cu promisiunea oferirii/oferirea unor sume de bani (corupere) sau chiar prin recurgerea la fapte cu efect vădit intimidant, spun procurorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest scop, inculpatul Miclescu Marius s-a înțeles cu inculpatul Ciucă Adi-Remus, avocat în cadrul Baroului Dolj, căruia i-a plătit onorariul, să acorde asistență juridică persoanelor vătămate, cu eludarea dispozițiilor legale, în sensul de a le determina pe acestea să dea declarații mincinoase favorabile inculpaților. Inculpatul Ciucă Adi-Remus și-a folosit calitatea de avocat și cunoștințele juridice în scopul de a împiedica sau îngreuna cercetările  în cauză, determinând persoanele vătămate să dea declarații mincinoase în cauza penală cu promisiunea oferirii unor sume de bani (corupere) de către rudele/persoanele din anturajul inculpaților”, conform DIICOT.

Pe 9 septembrie 2016, avocatul Ciucă a înregistrat la D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova o cerere prin care solicita, în calitate de avocat ales, reaudierea persoanelor ascultate anterior în calitate de persoane vătămate. Ulterior, pe parcursul acelei luni, avocatul

s-a întâlnit cu fiecare dintre victimele pe care le reprezenta/asista în cauza penală, la cabinetul său, în prezența lui Miclescu. În cadrul acestor întâlniri, victimele au fost îndrumate să schimbe declarațiile date anterior la  D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în sensul favorabil inculpaților, asigurându-le că nu vor suporta pentru aceasta consecințe defavorabile, ci vor risca cel mult o amendă penală plătită de inculpați sau rudele acestora.

În urma a acestor demersuri frauduloase, arată procurorii, la termenele de judecată din data de 10.07.2017 şi 27.09.2017, fiind audiate în calitate de persoane vătămate, inculpatele Tîmplaru Ramona-Mihaela şi Radu Gabriela Mihaela au dat declarații contradictorii în raport cu cele din cursul urmăririi penale, în sensul că nu au fost constrânse la practicarea prostituţiei de către inculpaţii Bălteanu Ion Gabriel şi Cioveie Ştefănel Cosmin şi că nu au beneficiat de foloase materiale ca urmare a practicării prostituției de către aceasta.

Avocatul Ciucă şi Miclescu urmau a fi prezentaţi joi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În ceea ce îi priveşte pe bărbaţii pe care cei doi au încercat să îi ajute, aceştia au fost trimişi în judecată după ce procurorii DIICOT au constatat că: „Începând cu 2011, suspecţii au recrutat, prin inducere în eroare, transportat şi adăpostit mai multe tinere, minore şi majore, după care le-au obligat, prin acte de constrângere, să practice prostituţia pe teritoriul Angliei. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2011-2016, sub promisiuni false că vor fi angajate şi că vor câştiga sume mari de bani, suspecţii le-au determinat pe tinerele racolate să-i însoţească în Anglia, unde au fost cazate în apartamente închiriate, iar ulterior exploatate sexual, preponderent prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei la „saune“, sumele de bani obţinute de persoanele vătămate fiind însuşite de membrii grupului”.

Politica