joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

200 de olteni pot lucra la compania care se va ocupa de deşeurile din judeţ

Aproape 200 de noi locuri de muncă vor fi create de firma care se va ocupa de colectarea şi transportul deşeurilor din judeţ, în urma câştigării licitaţiei organizate de CJ Olt pentru operaţionalizarea Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor (SIMD).

Potrivit reprezentanţilor Rosal, societatea a comandat peste 70 de autospeciale pentru deșeuri și 93.000 pubele care vor fi distribuite către populație.

Totodată, peste 70 de șoferi și mai mult de 120 de încărcători vor lucra în cadrul sucursalei din Olt a companiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vom avea 63 de autocompactoare, cinci autocontainere cu braț pentru containere îngropate din Slatina și cele semiîngopate din Balș, două autospeciale pentru deșeuri voluminoase. În curând vor începe și angajările, dar mai întâi trebuie să stabilim și să amenajăm punctul de lucru. Estimez că săptămâna viitoare vom avea sucursala funcțională și vom putea angaja oamenii de care avem nevoie”, a explicat directorul Rosal, Cătălin Ioniță.

Firma de salubritate va deschide și cinci puncte de lucru, în localitățile în care sunt amplasate stațiile de transfer.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

Depozitul ecologic de deşeuri de la Bălteni are o capacitate de 3.560.000 metri cubi. Este vorba despre prima celulă de depozitare a deşeurilor, care are o capacitate de 880.000 metri cubi şi o perioadă de funcţionare de 10 ani. Tot pe amplasamentul depozitului de la Bălteni s-a construit şi o staţie de sortare cu o capacitate totală de 29.000 tone pe an, o staţie de tratare levigat, un sistem de colectare a gazului, dar şi sistem de alimentare cu apă şi energie electrică, drumuri de acces şi alei interioare sau pavilionul administrativ.

În cadrul acestui proiect, fuseseră deja finalizate lucrările de construcţie a patru staţii de transfer în Caracal, Balş, Corabia, Scorniceşti, a 3.722 platforme de colectare a resturilor menajere şi a 1.975 platforme de colectarea a deşeurilor reciclabile, în cele 112 localităţi din judeţ. În curs de implementare se află şi lucrările de închidere a depozitelor urbane neconforme existente în localităţile Slatina, Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Caracal, Corabia şi Balş.

Politica