vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Femeia care și-a sugrumat copilul, nu avea discernământ

Femeia care și-a sugrumat copilul de trei ani în somn, crezând că este diavolul, nu a avut discernămât în momentul comiterii crimei, susțin specialiștii Institutului Național de Medicină Legală. După primirea expertizei psihiatrice, procurorii au solicitat internarea de urgenţă.

Ea mai are doi copii minori, un băiat de opt ani şi o fetiţă de un an şi două luni, iar în prezent este internată la Spitalul Penitenciar Jilava. 

Reamintim că tragedia șocantă s-a petrecut în noaptea de 22 spre 23 iulie, în comuna doljeană Unirea. Polițiștii IPJ Dolj și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunțați că o femeie și-a ucis unul dintre copii, un băiețel în vârstă de 3 ani și 5 luni. Echipa complexă de cercetare s-a deplasat la fața locului, iar din cercetările efectuate s-a stabilit că, Ina Irina Pleșa, de 33 de ani, din Craiova, era împreună cu membrii familiei – soțul și cei trei copii, respectiv băiețelul de 3 ani și 5 luni, un alt băiat, de opt ani şi o fetiţă de un an şi două luni – la locuința părinților ei, din comuna Unirea. S-a trezit noaptea, a mers în camera copiilor, l-a sugrumat pe băiețel, apoi l-ar fi trezit pe soțul ei ca să-i arate că l-a ucis pe diavol. Angajată la Direcția Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Dolj, femeia se afla în concediul de creștere a copilului. Anchetatorii au reținut-o, luni, 23 iulie, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță emisă de procurorul de caz, au audiat-o, femeia susținând aceeași poveste, că l-a ucis pe diavol, iar după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, au prezentat-o Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea și a emis pe numele femeii mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Încă de la momentul reținerii, anchetatorii au precizat că trebuie supusă unei expertize de specialitate. „Întrucât există suspiciuni cu privire la discernământul inculpatei, aceasta va fi supusă unei expertize medico-legale psihiatrice, care se va efectua la spitalul-penitenciar Jilava”, a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica