joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eliza Peța-Ștefănescu, deputat PSD de Dolj: „Vocile care încurajează boicotarea referendumului nu fac decât să se pună în calea mersului normal al democrației”

Românii vor fi chemați la urne, pe 6 și 7 octombrie, pentru a-și exprima părerea prin vot despre modificarea felului în care familia este definită în Constituția României. Referendumul se va desfășura pe parcursul a două zile, tocmai pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată să meargă la vot și să-și exprime părerea. Deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu, consideră că scrutinul este unul cât se poate de important și este de părere că tentativele de boicot ale procesului electoral nu fac decât să ia în derâdere actul votului, un drept constituțional esențial într-un stat democratic.

Referendumul care va avea loc pe 6 și 7 octombrie este urmarea firească a unui demers cetățenesc. Peste trei milioane de persoane au semnat pentru organizarea acestui scrutin, care are ca scop redefinirea familiei din Constituția României, în sensul în care nu va mai fi stipulat că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”, ci „între un bărbat și o femeie”.

Redefinirea vizează Art. 48 din Constituția României și este un demers întemeiat, având în vedere că au fost împliniți pașii legali pentru organizarea acestui referendum. El este, practic, dorința a peste trei milioane de semnatari, iar statul român este obligat să facă o consultare publică în ceea ce privește acest subiect. Este momentul ca și țara noastră să se poziționeze de o parte sau de cealaltă a acestui subiect, așa cum au făcut-o și celelalte state, iar cetățenii sunt singurii în măsură să decidă acest lucru”, a explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform celor mai recente date, în Registrul electoral figurau 18.917.485 de alegători, iar pentru validarea referendumului este nevoie de prezența la urne a 5.675.246 cetățeni cu drept de vot.

Fiecare cetățean ar trebui să meargă la vot și să își exprime părerea despre acest subiect. Tocmai de aceea au fost alocate două zile pentru vot. Acest gen de consultare publică se adresează tuturor cetățenilor acestei țări, iar vocile din spațiul public care încurajează boicotarea referendumului, pentru ca el să nu fie validat, nu fac decât să se pună în calea mersului normal al democrației. Dreptul la vot este un garant al democrației și nu trebuie luat în derâdere. Încurajez persoanele care au o părere clară despre acest subiect să meargă la vot și să aleagă ceea ce consideră că este potrivit pentru ele și pentru familiile lor, îndeosebi pentru țara în care vor trăi copiii lor. Se poate decide, acum, cum va arăta societatea românească în viitor și pe ce principii se va baza ea”, a punctat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

Partidul Social Democrat susține proiectul de modificare a Constituției României, prin care familia să fie redefinită ca fiind întemeiată pe „căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie”.

Societatea românească s-a creat pe anumite valori și principii. Consultarea populației în legătură cu acest subiect este, pe de o parte, mersul normal al lucrurilor și, pe de altă parte, nu este un blocaj și o întoarcere în timp, ci o asumare a unei poziții. În momentul de față, România nu recunoaște parteneriatele între persoanele de același sex, iar statul nostru trebuie să se pronunțe pe tema căsătoriei între persoanele de același sex. Partidul Social Democrat susține familia în forma pe care o cunoaștem cu toții, bazată pe sprijin, înțelegere, dedicare, implicare și responsabilitate, atribute care unesc un soț și o soție și care construiesc un mediu sănătos în care un copil ar trebui să crească”, a conchis deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

Politica