sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șutul lui Mitriță în peluză trimite CSU sub linia play-off-ului!

Oltenii au avut golul victoriei așezat la punctul cu var, dar l-au ratat. Semieșecul din Gruia mărește la 6 lungimi ecartul față de liderul FCSB.

CFR Cluj – CSU Craiova 0-0
Stadion: Dr Constantin Rădulescu, spectatori: 3.500
CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Lang, Vinicius, Camora – Dokovic, Hoban, Culio – Moutinho (85 Urko Vera), Țucudean, Păun (63 Ioniță). Antrenor: Toni Conceicao
CSU Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Briceag – Martic, Mateiu (76 Fedele), Cicâldău, Bancu – Mihăilă (65 Rocha), Koljic (90+2 Bărbuț), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Arbitru: Istvan Kovacs

Debut alert al derby-ului din Cluj. „Capul” lui Țucudean trece pe lângă, Arlauskis face o magie la execuția lui Bancu, apoi trasorul lui Mitriță, de la 25 de metri, nu e bine calibrat. Paradoxal însă, după minutul 15, meciul se închide. Ocaziile lipsesc timp de o repriză. Abia când se împlinea o oră de joc vine execuția lui Mitriță, din lovitură liberă, peste vinclu. CSU e mai prezentă în careul advers, iar Bancu, din întoarcere, șutează pe lângă. Cu 5 minute înainte de final, căpitanul Camora schimbă sportul și voleibalează o minge în careu. Penalti clar, tras nonșalant de Mitriță peste poartă. Duelul vedetă al etapei se încheie cum a început, iar juveții sunt pe 7 după 10 meciuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mangia: „Pentru mine importantă e continuitatea”
Tehnicianul echipei oaspete a trecut ratarea lui Mitriță pe planul doi și a scos în evidență jumătatea plină a paharului după meciul din Gruia: „Am jucat bine, nu e o problemă că a ratat Mitriță. Pentru mine importantă e continuitatea. Eu cred că meritam cele 3 puncte după aspectul jocului. CFR a avut o ocazie în partea a doua, noi mai multe. Craiova a jucat mai bine acum decât în Supercupă, asta e important. Acum e 1 octombrie, titlul se acordă în mai. Important e acum meciul cu Hermannstadt. Echipa e completă acum, sunt mulțumit de lot, dar mai avem de lucru pentru închegarea relațiilor de joc”.

Cicâldău: „Nu va depinde cariera lui de acest penalti ratat”
Decarul oltenilor, Alex Cicâldău a sărit în apărarea căpitanului: „Se întâmplă la mulți jucători, sunt sigur că va trece peste asta. E un jucător bun, nu va depinde cariera lui de acest penaly. Meritam victoria, am avut mai multe ocazii. Am venit să jucăm fotbal, atât s-a putut azi. Hermannstadt are o organizare bună defensivă, e o echipă bună după părerea mea”.

Bancu: „Poarta aia parcă e blestemată. Și Gustavo a ratat acolo”
Nicușor Bancu a găsit altă explicație pentru ratarea loviturii de pedeapsă: „În fotbal se poate întâmpla orice. Parcă poarta e blestemată, și Gustavo a ratat acolo anul trecut. Am făcut un meci bun, am luat un punct. Azi am urcat mai sus, așa a gândit Mister. După aspectul jocului am meritat victoria, am avut ocazii mai mari. Arlauskis nu ar fi avut vreo șansă dacă șutul meu în cros ar fi fost pe poartă. Dar nu a intrat. Am ratat și eu, și Mitri… dar așa e în fotbal. Dacă ne uităm în clasament, Steaua are prima șansă la campionat. Pentru noi e important să prindem play-off-ul apoi ne vom gândi mai sus”.

CSU Craiova a încheiat la egalitate 0-0 derby-ul cu CFR Cluj. Alex Mitriță a fost eroul negativ al formației din Bănie, după ce a ratat cu cinci minute înainte de final o lovitură de la 11 metri. În urma rezultatului înregistrat luni, elevii lui Devis Mangia au căzut pe poziția a șaptea a clasamentului, la 6 puncte în urma liderului FCSB, pe care-l vor întâlni peste două etape.

Politica