miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest în faţa Ministerului Justiţiei

Peste 250 de sindicalişti care lucrează în penitenciare au protestat, miercuri, în faţa Ministerului Justiţiei (MJ), pe lista nemulţumirilor regăsindu-se condiţiile de muncă din penitenciare şi orele suplimentare neplătite. Ei au cerut demiterea ministrului Justiţiei.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitraşcu a declarat că sunt mai multe motivele pentru care au ieșit în stradă: peste 1 milion de ore suplimentare neplătite la nivel penitenciar, nu există echipamentul necesar, nu sunt dotări şi lipsesc cele mai elementare condiţii de lucru, nu mai sunt bani pentru salarii până la sfârşitul anului, iar banii pentru dotări au fost de asemenea reduşi.

El a afirmat că ministrul Justiţiei nu s-a ţinut de nicio promisiune și a cerut demiterea acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, Dumitraşcu cere demisia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică.

Liderul FSANP a menţionat că, urmare a deficitului de personal, există deţinuţi folosiţi la pază, aceștia  beneficiind de reducerea pedepsei şi de avantaje la obţinerea unor recompense. El a menţionat că deficitul de angajaţi din sistemul penitenciar se ridică la aproape 8.000. „Suntem 12.000, după standarde ar trebui să fie 20.000”, a spus liderul FSANP.

Preşedintele Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, şi-a exprimat speranţa că problemele semnalate de sindicalişti vor fi rezolvate.

Protestatarii au suflat în vuvuzele şi au strigat printre altele: „Demisia!”, „Unitate!”, „Jos Dobrică!”, „Nu vă fie frică, Tudorică pică!”, „Tudorel minciunel”.

Manifestanţii au avut pancarte cu mesaje: „Plata orelor suplimentare”, „Ore-n plus s-au adunat, Tudorele, fă ceva! Depune demisia!”, „Nu mai faceţi glume! Vrem salarii bune. Când lucrăm în plus, daţi banii de-ajuns!”.

Politica