joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierul Liciu, recompensat de conducerea ISU Mehedinţi

„Altruismul este acea pornire interioară care nu te lasă să treci nepăsător pe lângă semenii aflaţi în suferinţă, ci te face să acţionezi dezinteresat în sprijin”, au afirmat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, făcând referire la colegul lor care, la sfârşitul săptămânii trecute, a salvat un doljean.

„Această atitudine este pregnantă şi la colegul nostru plutonierul major Gabriel Liciu, pompier în cadrul Detaşamentului Orşova, care o manifestă de fiecare dată când cineva are nevoie de el. Sâmbătă după-amiază, pompierul se afla în timpul liber, când a reuşit să îi sară în ajutor unui tânăr care a suferit arsuri grave în urma unui incident petrecut lângă o fântână publică dintr-o localitate din Mehedinţi. Datorită ajutorului său imediat, tânărul este acum în afara oricărui pericol.

Salvatorul se întorcea de la părinţi, când, la ieşirea din satul Dobra, a oprit maşina pentru a lua apă de la o fântână. În acest timp, lângă el a oprit un autoturism, în care se aflau doi bărbaţi, unul în vârstă de 43 de ani şi fiul acestuia în vârstă de 20 de ani. Într-un moment de imprudenţă, tânărul a vrut să verifice nivelul lichidului de răcire din vasul de expansiune al autoturismului, iar aburul fierbinte i-a atins faţa, braţele şi antebraţele, provocându-i arsuri grave. Gabriel Liciu a apelat, imediat, serviciul de urgenţă 112, solicitând un echipaj medical specializat. Pentru că, în astfel de cazuri, fiecare secundă contează, pompierul l-a transportat pe tânăr cu autoturismul personal până în localitatea Hinova, de unde a fost preluat de ambulanţă. Mai târziu, l-a vizitat pe tânăr la spital, unde i-a rămas alături până seara, când acesta a fost trimis la Clinica de chirurgie plastică din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suntem mândri de colegul nostru şi ne onorează faptul că, de fiecare dată, indiferent de împrejurare, este un sprijin de nădejde pentru toţi cei în preajma cărora se află”, au transmis reprezentanţii ISU Drobeta.

Plutonierul major Gabriel Liciu nu este la prima astfel de faptă.

„În luna februarie, conducerea inspectoratului l-a felicitat pentru solicitudinea şi spiritul civic de care a dat dovadă, când a acordat primul ajutor medical victimelor unui accident rutier, produs în data de 13 februarie, pe DN 6, zona Gura Văii. Totodată, a acţionat pentru decuplarea bornelor de la bateria autoturismului răsturnat în afara părţii carosabile, reuşind să înlăture riscul producerii unei explozii la locul evenimentului”, mai arată colegii săi de la Inspectorat.

Pentru implicarea permanentă în sprijinul semenilor, luni, conducerea inspectoratului l-a recompensat cu citarea prin Ordinul de Zi pe Unitate.

sursa foto: adevărul.ro

Politica