vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova dezvoltă parteneriate cu Muntenegru

Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, administratorul public al oraşului, Sorin Manda, şi directorul Centrului pentru politică externă şi studii strategice de la Universitatea din Craiova, profesorul Florin Păsătoiu, au efectuat, recent, o vizită în Muntenegru, în vederea stabilirii unor parteneriate între oraşul nostru şi oraşe din statul de pe coasta Mării Adriatice.

Delegaţia care a reprezentat Craiova a avut întâlniri cu primarul şi preşedintele parlamentului local din Podgorica, cu preşedintele parlamentului local din Bar, dar şi cu ministrul Culturii din Muntenegru.

„Muntenegru este o ţară cu foarte mare potenţial pentru stabilirea de parteneriate. Aceasta datorită faptului că, începând din iunie anul trecut, sunt ţară membră NATO, au deschis toate capitolele de negociere pentru integrarea în Uniunea Europeană, închizând cele mai multe dintre ele. În principal am discutat referitor la relaţia pe care municipiul Craiova o poate avea cu Muntenegru pe principalele paliere: economic, cultural şi sportiv”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Administratorul public al Craiovei, Sorin Manda, ne-a declarat că deşi este o ţară mică, Muntenegru potenţează la maxim poziţia geografică pe care o are.

„Pe lângă faptul că este o ţară NATO, are un litoral unde sunt foarte multe investiţii Rusia – Azerbaidjan şi toată zona aceea, plus faptul că în momentul acesta construiesc o autostradă care să lege principalul lor port, Bar, de Belgrad cu finanţare din China”.

Sorin Manda a adăugat: „Este un proiect mai vechi al Craiovei de a încerca să intensificăm relaţiile pe care Craiova le are cu celelalte mari oraşe din Balcani. Probabil în primăvara viitoare, încercăm să aducem la Craiova cât mai mulţi primari de mari municipii din Balcani pentru a avea o poziţie comună având în vedere că avem aceleaşi nevoi”.

Potrivit viceprimarului Craiovei, în discuţia avută cu ministrul Culturii din Muntenegru au fost prezentate principalele festivaluri organizate în Craiova, autorităţile muntenegrene primind invitaţia de participa la acestea. În plus, Filarmonica Oltenia ar putea susţine un concert, de Ziua Naţională a României, în Podgorica.

Tot în Muntenegru, delegaţia din Craiova a avut o întâlnire şi cu Ambasadorul României în această ţară.

Politica