joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Al nouăsprezecelea an universitar la USAMV Slatina

Noul an universitar a început oficial, luni, la Filiala Slatina a Facultăţii de Management Agricol din cadrul USAMV, la eveniment participând reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Unitatea de învăţământ universitar intră în cel de al 19-lea an de existenţă în Slatina

Printre cei prezenţi la ceremonia de deschidere a noului an universitar s-au numărat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, decanul facultăţii, Dinu Toma, deputatul Marius Iancu şi inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete.
„Deschiderea anului universitar este un eveniment important pentru comunitatea din Slatina şi din judeţul Olt, un eveniment foarte important pentru viitorul judeţului Olt. Le urez succes studenţilor, să se pregătească bine pentru că judeţul Olt are nevoie de specialişti şi de oameni bine pregătiţi”, a afirmat Marius Oprescu.
El a opinat că în cei aproape 20 de ani de când există, USMAV Slatina şi-a îndeplinit cu brio misiunea.
„Cred că este nevoie de specialişti atât pentru dezvoltarea unor afaceri proprii, cât şi de specialişti pentru afacerile deja existente. Aşa cum ştiţi, ne confruntăm pe piaţă cu o criză a forţei de muncă şi cu o lipsă de oameni pregătiţi în agricultură. Cred că de 20 de ani, filiala USAMV din Slatina şi-a făcut foarte bine treaba şi studenţii pregătiţi aici au răspuns nevoilor judeţului Olt, în domeniul agriculturii şi nu numai”, a mai spus Oprescu.
La rândul său, decanul Dinu Toma a ţinut să precizeze că USAMV Slatina îşi va permanetiza prezenţa pe plaiurile oltene.
„Deschiderea anului universitar de la Slatina este un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi şi ne bucurăm să spunem că autorităţile locale au fost alături de noi la fiecare eveniment important al filialei. Sunt aproape 20 de ani de când suntem prezenţi aici şi vrem să ne permanentizăm prezenţa aici, iar faptul că în acest an s-a reuşit acoperirea tuturor locurilor disponibile este un semn că, pe de o parte, colectivul îşi face datoria, iar pe de altă parte că noi am oferit un serviciu de calitate colegilor care deja au absolvit şi ni s-a dus vestea că suntem o instituţie de renume. Le doresc succes studenţilor în noul an universitar şi să ne vedem cu bine la absolvire”, a declarat el.
Peste 500 de studenţi frecventează cursurile Facultăţii de Management de la Slatina, dintre care 100 sunt la zi.
„Este cea de a nouăsprezecea festivitate în cadrul filialei Slatina şi ne bucurăm foarte mult că în An Centenar am reuşit să ocupăm 100 de locuri la învăţământ la zi. Avem, per total, peste 500 de studenţi, însemnând învăţământ la zi şi învăţământ la distanţă. Ne-am bucurat de sprijinul facultăţii mamă, de asemenea ne bucurăm de sprijinul comunităţii locale, al Primăriei Slatina şi al Consiliului Judeţean. În acelaşi timp, vin astăzi în faţa studenţilor cu un mesaj pentru unitate şi perseverenţă. Studenţii noştri sunt cei care reuşesc să transmită în perspectiva marketingului educaţional faptul că noi, aici, oferim un produs educaţional de calitate”, a declarat directorul filialei Slatina, Victor Tiţa.

Politica