marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul pas din „marele proiect al Esplanadei Slatina”

Zona de lângă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina va fi refăcută total, acesta fiind un prim pas din proiectul municipalităţii de refacere a Esplanadei.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că proiectul de reamenajare va fi gata până la 1 decembrie, când în zonă vor fi organizate manifestări pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

 

Edilul a prezentat noul concept al zonei urbane, cu pavaje, iluminat public inteligent, mobilier urban, dar şi o zonă verde generoasă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am demarat primul pas din marele proiect al Esplanadei Slatina. Refacem zona de la statuia domnitorului A.I. Cuza, termenul de finalizare fiind 1 decembrie, când vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Vrem ca acest colţ şi întreaga Esplanadă să fie total pietonală, să nu mai avem acces cu nicio maşină şi să mutăm toate festivalurile de aici, în zona pe care o vom amenaja la unitatea militară. Esplanada trebuie să fie o punte de legătură între Oraşul de Jos şi cel de Sus pentru că la această oră, parcă există o barieră mentală. Oamenii nu vor să coboare, iar Expo Parcul este superb. În noul proiect al Esplanadei vrem să facem o întrepătrundere între Expo Parc, Esplanadă şi Oraşul de Sus”, a declarat Moţ.

 

El a adăugat că în acelaşi fel va fi amenajată şi Esplanada, acest proiect fiind încă faza de aprobare a documentaţiei.

Începem de la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza cu acelaşi gen de proiect pe care îl vom continua pe Esplanadă. Ne-am inspirat şi de la cetăţeni şi vrem să încercăm o coborâre spre Expo Parc fără acele gradene care practic blochează toată priveliştea Expo Parcului”, a afirmat Emil Moţ.

Pe de altă parte, edilul a anunțat că municipalitatea va implementa un sistem de degivrare, subteran, care va topi zăpada de pe noua zonă pietonală din preajma statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Emil Moţ, a declarat că dacă se va dovedi că sistemul este viabil, atunci acesta va fi implementat şi în noul proiect al Esplanadei.

Sistemul de degivrare pietonal este un proiect pilot. Încercăm să vedem cum va funcţiona. Există nişte impedimente pentru că este un consum destul de mare şi nu avem în zonă un punct de transformare destul de mare. Putem însă să ne legăm din alte părţi. Vom vedea cum va funcţiona, la iarnă. Esplanada va fi gata probabil la primăvară, spre vară, dacă va merge bine sistemul de degivrare, în zona statuii lui Cuza, şi nu mai trebuie să băgăm maşini mari să scoatem zăpada sau la lopată, acelaşi sistem îl vom implementa şi la Esplanadă. Este un test”, a afirmat Moţ.

Politica