sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Andreea Matei: „Dacă nu era voleiul, nu știu ce aș fi făcut”

Căpitan al echipei de volei SCM Craiova, Andreea Matei rămâne una dintre marile speranțe ale voleiului craiovean. Ea crede că succesul este greu de obținut și că nu implică doar planul profesional. Legitimată în prezent la SCM Craiova, Andreea și-a început cariera la senioare chiar în Bănie, acolo unde în primii ani, spune ea: „a fost cea mai grea perioadă”. Voleibalista adoptată de olteni a dezvăluit printre altele, cum s-a apucat de volei, ce obiective are SCM în acest sezon și care este atmosfera la echipă, cu puțin timp înainte de startul campionatului.

Primii ani la Craiova au fost cei mai grei. Am venit pe val în Bănie și a urmat o perioadă în care m-am plafonat”

Cătălin Anghel: Care este povestea ta legată de SCM Craiova?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andreea Matei: Sunt de șapte ani la SCM. Eu așa consider, chiar dacă am avut o pauză de un an în care an fost la Focșani, în divizia B. Povestea mea la Craiova a început imediat după ce am terminat liceul. Atunci trebuia să mă orientez către o echipă de senioare. Am terminat junioratul la lotul național, la Baia Mare și am fost aleasă pentru echipa din Bănie.

C.A: De unde pasiunea pentru volei?

A.M: Pasiunea pentru volei o am de la mama mea. Și ea a jucat volei. Am făcut mai multe sporturi, dar voleiul a fost singurul care s-a lipit de mine.

C.A: Ce înseamnă succesul pentru Andreea Matei, pentru căpitanul Craiovei?

A.M: Pentru mine, succesul nu este ceva concret. Consider că nu am ajuns încă la succes. Din punctul meu de vedere, atingerea succesului este strâns legată de atingerea idealului pe toate planurile. Succesul este atunci când îmbini planul familial, spiritual și profesional. Succesul include totul și nu cred că am ajuns acolo, deocamdată. Nu se leagă doar de carieră, cel puțin din punctul meu de vedere.

C.A: Care a fost cea mai grea perioadă din carieră? Dar cea mai frumoasă?

A.M: Primii ani la Craiova au fost cei mai grei. Eram junioară, eram doar două junioare în echipă. Noi eram singure și colegele mai mari nu ne-au integrat în grup. Am venit pe val în Bănie și a urmat o perioadă în care m-am plafonat. Cea mai frumoasă perioadă a fost cea a junioratului, ultimii ani mai exact. Atunci am avut succes pe plan profesional. Și acum este o perioadă frumoasă, este altă atmosferă.

Am vrut să renunț la volei. Era să cedez”

C.A: Dacă nu era voleiul, atunci ce meserie ai fi ales?

A.M: Dacă nu era voleiul, nu știu ce aș fi făcut. Fac volei e prea mult timp. Acum am o meserie pe care o practic în paralel cu voleiul. Pot spune că voleiul îl fac din plăcere. Domeniul în care lucrez îmi oferă titulatura de „expert achiziții publice”, treburi cu fonduri europene, bani publici.

C.A: Ai vrut vreodată să renunți la acest sport?

A.M: Am vrut să renunț la volei. Chiar am vrut. În primii doi ani la Craiova, atunci era să cedez. În fiecare zi m-am gândit să renunț. A fost foarte greu. Eram și la facultate, avem nișe probleme acasă, la echipă nu era tocmai cea mai plăcută atmosferă. Era greu cu fetele, era greu cu antrenorii.

C.A: Ești căpitanul echipei. Cum simți grupul de fete de la SCM?

A.M: Acum suntem un grup unit. Mă înțeleg bine cu fetele, chiar dacă sunt diferențe mari de vârstă. Eu mă clasez undeva la mijloc. Am colege cu experiență sau foarte mici. Ne înțelegem bine. Sun căpitanul echipei, iar când vine vorba de sfaturi, ei bine, le dau și fără să fiu întrebată. Încerc să mă implic și să le integrez. Știu cât de greu mi-a fost mie în trecut.

Suntem în B, dar cu ambiție, determinare și cu sprijinul suporterilor putem să creștem”

C.A: Care este obiectivul echipei pentru noul sezon?

A.M: Obiectivul echipei este unul mai optimist față de anul trecut. Nu avem ca obiectiv promovarea, dar nici nu vrem să ne clasam pe penultimul loc, așa cum am făcut-o în sezonul precedent. Atunci nu am reușit să ajungem nici măcar la primul turneu. Anul acesta ar fi ideal să ne clasăm cât mai sus. Ne-am pregătit mult mai mult, avem jucătoare noi. Se simt îmbunătățiri, dar totodată și celelalte echipe ai mai făcut schimbări. De promovare nu știu dacă se pune problema. Sunt cel puțin trei sau patru echipe din țară care au drept obiectiv promovarea. Acolo s-a investit în jucătoare. La noi ar fi bine primită o promovare.

C.A: Vă simțiți susținute de craioveni?

A.M: Eu sunt de șape ani la Craiova. A fost o perioadă în care lumea venea să ne vadă, dar acum, lumea se duce mai mult la handbal, la fotbal. Craiovenii sunt foarte competitivi și având în vedere situația noastră, nu suntem privite tocmai bine.

Andreea Matei a avut și un mesaj pentru craiovenii iubitori de sport:

Suntem în B, dar cu ambiție, determinare și cu sprijinul suporterilor putem să ne depășim condiția și să creștem. Avem o echipă cu potențial. Îi așteptăm pe craioveni la sală în număr cât mai mare”.

Politica