sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un moment de neatenție a lăsat 11 victime în Gorj

Impact violent luni dimineață într-o localitate gorjeană. Accidentul rutier a avut loc în Telești, pe drumul național 67, la intersecția cu un drum județean care trece pe lângă postul de poliție din localitate. A fost activat planul roșu de intervenție.

Nouă persoane aflate în autoturisme au fost transportate la spital, dar și alți doi pietoni care au suferit atacuri de panică. Toți au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cel mai grav rănit a fost chiar secretarul Primăriei Mătăsari, care a rămas încarcerat în propria mașină.

Luni dimineața, în jurul orei 7.00, mai multe persoane au sunat la 112 și au anunțat tragedia. Șoferul vinovat de cele întâmplate, este un bărbat de 42 de ani, care venise dis de dimineață să își ia un coleg cu care să meargă la muncă. Cunoștea foarte bine drumul, numai că, a „uitat” să oprească la poarta colegului și s-a dus cu viteză spre intersecția în care a intrat fără să se asigure. Șocat de tot ce s-a întâmplat este și șeful celor doi, omul de afaceri Valu Mucenic: „Colegul lui era acasă și nu știe nimic, aștepta să vină să îl ia cu mașina. Nu a oprit la el la poartă, deși știa unde stă pentru că îl lua în fiecare zi. Acum așteptăm și noi să se dezmeticească și să vorbim cu el ca să vedem ce s-a întâmplat. Era om cu experiență, a fost șofer de directori pe la Târgu Jiu, nu se pune problema să nu fi fost un bun șofer”, a spus acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă problemă este că șapte muncitori ai unei firme din Târgu Jiu au fost răniți după ce mașina cu care erau cărați de la Motru a fost lovită în plin. Aceștia se aflau pe bănci de lemn improvizate pe post de scaune într-o mașină mică pentru transport marfă. Îngrămădiți, au fost aruncați în toate direcțiile în urma impactului puternic.

Cel mai grav rănit este Nicolae Dădălău, secretarul primăriei Mătăsari, care a rămas încarcerat în propria mașină. Pompierii au intervenit cu aparatură specială pentru a-l scoate dintre fiarele contorsionate. Ambulanțe și echipaje SMURD, dar și o mașină de transport victime multiple s-au deplasat la Telești pentru a prelua răniții. Traficul rutier a fost deviat pe drumuri colaterale. „Una dintre victime era încarcerată, ISU Gorj intervenind pentru descarcerarea acesteia. Trei dintre victime au suferit leziuni grave și au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Târgu Jiu. Restul victimelor au suferit leziuni minore sau atacuri de panică”, a informat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, potrivit Pandurul.

Directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, dr Costinel Popescu, a menționat că cinci din cele 10 victime transportate la spital, au răni foarte grave, însă starea lor este stabilă. Toți răniții au fost internați, una din victime a refuzat. Este vorba despre unul dintre pietonii care a suferit un atac de panică.

În urma acestui grav accident, șoferul considerat vinovat, a rămas fără permis de conducere. În plus, pe numele său, a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Accidentul de la Telești a intrat și în atenția inspectorilor de muncă, toate persoanele implicate în evenimentul rutier fiind în mers spre locul de muncă. Au fost scoase la iveală condițiile improprii în care erau transportați pe bănci de lemn muncitorii care trebuia să ajungă la Târgu Jiu.

Referitor la intersecția care nu este la prima nenorocire, primarul localității a primit dispoziție de la polițiști să monteze cât mai repede relantoarele respective „Sunt semne de circulație corespunzătoare, așa cum poate să vadă oricine. Este semn pentru fiecare conducător auto care pătrunde în intersecție, dar dacă unii vin cu viteză foarte mare și nu respectă nici un semn, cred că nici Poliția și nici administrația comunei nu sunt vinovate cu nimic”, a menționat edilul, potrivit Pandurul.

 

Sursa foto – Pandurul

Politica