joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mirela Pintea Enea a câștigat, din nou, procesul cu Ministerul Educației

Printr-o decizie a instanței, Mirela Pintea Enea se întoarce în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, după ce în iunie a fost suspendată pe motiv că nu a obținut calificativ satisfăcător la evaluare.

Ea a atacat în instanță Ordinul Ministrului Educației Naționale prin care a pierdut funcția de inspector școlar general al ISJ Mehedinți. Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză, suspendând ordinul până la pronunţarea instanţei de fond în acest dosar.

Decizia nu este definitivă, dar executorie, așa că Mirela Pintea Enea se poate întoarce în fruntea ISJ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Suspendă executarea Ordinului nr. 4.013 din 25 iunie 2018 al Ministrului Educaţiei Naţionale până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 3.025 lei, cheltuieli de judecată. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 20 septembrie 2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Nu este pentru prima dată când Mirela Pintea Enea se află într-o astfel de situație. Anul trecut, ea a fost suspendată din funcție, prin ordin de ministru, alături de alţi 12 inspectori generali din ţară. Aceasta a atacat decizia ministrului și a revenit pe post în noiembrie 2017 după ce a câștigat prima fază a procesului la Curtea de Apel Craiova.

 

Politica