marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Câinii de salvare au „cei șapte ani de acasă”

În perioada 22 – 23 septembrie 2018, Asociația Chinologică Română, prin CNEC – Centrul Național de Educare Canină, a organizat la Craiova, cea de-a 19-a ediție a Campionatului Național al Câinilor de Salvare. Au participat cele mai bune exemplare canine din mai multe orașe ale țării, cum ar fi: Deva, București, Timișoara, Craiova. S-au înscris rase canine precum: ciobănesc german, ciobănesc belgian, ciobănesc alb elvețian, labrador retriever, golden retriever, Jack Russell terrier, dar și câini care nu sunt de rasă. Fiecare câine a participat în specialitatea în care a fost format: urmă, fie căutare în pădure, căutare în dărâmături. Zonele de concurs au fost la marginea orașului, pentru a simula cât mai real fiecare căutare de persoane. Examenul a fost jurizat de către arbitrul internațional Szenasi Eugen.

Duminică, 23 septembrie, începând cu ora 10.30, după Campionatul Național, la Hipodrom, a avut loc examenul TSAC – Test de Sociabilitate și Aptitudini Canine. Acesta a fost un test dedicat tuturor câinilor, prin care atestă gradul de sociabilitate, mai exact „cei 7 ani de acasă”. Au participat alți 14 câini din toată țara, din rasele: ciobănesc german, ciobănesc elvețian, rottweiler, câini de vânătoare. TSAC a fost jurizat tot de către Szenasi Eugen.

Președintele Centrului Național de Educare Canină – C.N.E.C., Liviu Ionescu, a spus că: „Din numărul total de participanți s-au calificat mai departe doar 6 exemplare, toate din Craiova, de la Centrul Național de Educare Canină, fapt pentru care ei pot participa la evenimentele internaționale pe care le organizează Asociația Chinologică Română. În acest test s-a verificat comportamentul stradal, educațional, reacțiile la copii, la grupuri de oameni sau la alte animale. La TSAC s-au înscris alți 14 câini, dar doar din zona Olteniei. Aceștia au parcurs 2 etape, acest test de sociabilitate în zona urbană, cât și proba de obediență în ceea ce privește comportamentul lui în zona de sport. Ca un evantai de rase am avut foarte multe, dar au participat la testul TSAC și căței care nu sunt de rasă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica