marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mamă cercetată penal pentru că nu şi-a lăsat copilul la şcoală

Mama unui elev, de 13 ani, înscris în clasa V-a la o şcoală din Filiaşi, Dolj, este cercetată penal. Motivul – nu şi-a lăsat copilul să meargă la cursuri. Poliţiştii ar putea sesiza Protecţia Copilului dacă se va constata că băiatul nu are parte de o îngrijire corespunzătoare.

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune în şcoli şi aşa au aflat că băiatul nu a ajuns deloc la ore de la începutul noului an şcolar. Femeia este divorţată, iar atunci când merge la muncă îl lasă pe minor în grija fratelui său mai mare. 

În urma activităţilor preventive desfăşurate la o şcoală din Filiaşi, poliţiştii de ordine publică au constatat faptul că un elev de 13 ani, înscris în clasa a V- a, nu s-a prezentat la cursurile şcolare în perioada 10-20 septembrie a.c..

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din verificările efectuate a rezultat faptul că mama acestuia, în vârstă de 43 de ani, la care se află în îngrijire şi ocrotire, l-ar fi împiedicat pe minor să meargă la cursurile de învăţământ general obligatoriu”, potrivit IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit pe numele femeii dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu.

Copilul ar fi lipsit de la şcoală şi anul trecut, iar atunci când mergea la cursuri, uneori, avea un comportament agresiv faţă de alţi colegi. El ar fi rămas repetent. 

Politica