joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Recital de poezie la IPJ Dolj, în cadrul Festivalului „Mihai Eminescu”

Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a găzduit, miercuri, un recital poetic extraordinar în cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”.

În cadrul manifestărilor organizate de instituția noastră pentru marcarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, amfiteatrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj a fost, astăzi, gazda unei manifestări de o înaltă anvergură culturală, constând într-un recital poetic susținut de poeții prezenți în Craiova în cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, ediția a VI-a, dedicată aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Pe scena amfiteatrului, au prezentat fragmente din creațiile proprii 14 dintre poeții prezenți la festival, care au încântat auditoriul cu versurile recitate și au reușit să transmită cu prisosință din trăirile și tumultul spiritual intens surprins în poeziile dumnealor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poeții prezenți provin din toate colțurile lumii: Freyle Annabel Manjarres – Columbia, Nikolay Shopov – Bulgaria, Maria do Sameiro Barroso – Portugalia, Germain Droogenbroodt – Belgia, Luca Benassi – Italia, Carlos Aguasco – Columbia, Maria Miraglia – Italia, Mirna Ortiz – Chile, Hamid Larbi – Algeria, Mihai Firică – România, Ricardo Rubio – Argentina, Simone Savogin – Italia, Attila Balasz – Ungaria și Iona Deaconescu – România.

Totodată, președintele Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”, în numele comitetului executiv al Academiei, a acordat medalia „Mihai Eminescu” domnului comisar șef de poliție doctor Constantin Nicolescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, „pentru sprijinul constant în buna organizare și desfășurare a Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu”.

În scurta alocuțiune de acceptare a premiului, domnul comisar șef de poliție dr. Constantin Nicolescu a ținut să îi asigure pe distinșii oaspeți ai Inspectoratului că suntem pe deplin conștienți de anvergura şi de valoarea culturală cu totul excepţională pe care o aduce contribuţia dumnealor la această manifestare, motiv pentru care a mulţumit tuturor participanţilor pentru faptul că ne-au făcut cinstea de a ne onora cu prezenţa în rândurile noastre la acest eveniment de renume modial.


Politica