joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bărbatul ars în incendiul de la Corabia, transportat cu elicopterul militar la București

Bărbatul ars în incendiul de vegetație uscată din cartierul Celei, de la marginea orașului Corabia, județul Olt, este în stare gravă. A fost transportat cu elicopterul militar la Spitalul de Arși din capitală.

Acesta a suferit arsuri de gradul III la mâini și la față când încerca să stingă flăcările care i-au cuprins mașina. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Victor Enuș, solicitarea au făcut-o medicii de la Unitatea de Primire Urgențe Slatina, unde pacientul a ajuns după ce el a fost transportat, inițial, la Spitalul Orășenesc Corabia.

 

Reamintim că, incendiul a izbucnit după ce bărbatul a dat foc la vegetația uscată. Flăcările i-au cuprins mașina și i-au făcut-o scrum. De asemenea, proprietarul a suferit și el arsuri grave, de gradul III, la față și la mâini. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Garda Vișina. La fața locului a intervenit și un echipaj de la Ambulanță, care l-a transportat pe corăbian la Spitalul Orășenesc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Povestea nu se încheie aici. Bărbatul riscă să fie și amendat. Pentru incendierea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă este interzisă de legislaţia privind protecţia mediului (OUG 195/2005), proprietarul este pasibil şi de amendă între 3.000 şi 6.000 lei, dacă organele de cercetare vor constata faptele proprietarului. Proprietarul a încălcat, de asemenea, şi o altă reglementare, H.G. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de arderi a resturilor vegetale fără întrunirea condiţiilor legale şi, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, conform căreia mai riscă o amendă între 1.000 şi 2.500 lei, potrivit Adevărul.

Sursa foto-video – OLT ALERT

Politica