sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Robert Halfon, ministru de stat al Marii Britanii, Doctor Honoris Causa la Universitatea din Craiova

Robert Halfon, ministrul de stat pentru Învățământul Superior, Aptitudini, Ucenicie și Carieră în cadrul Departamentului de Educație al Marii Britanii a primit, marți, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova. Evenimentul de decernare a titlului a avut loc marți, la Aula „Mitropolit Nestor Vornicescu” din cadrul Facultății de Teologie din Craiova. La eveniment au luat parte studenți, profesori, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, dr. Irineu Popa, dar și oficialități locale.

„Evenimentul de astăzi este prilejuit de aleasă bucurie pentru noi toți, însoțindu-se cu emoția unui nou început de an universitar, aici în cea mai înaltă instituție de învățământ din Cetatea Băniei. Gândurile și urările noastre de bine se însoțesc de propunerea certificării unei trainice legături academice prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa din partea Universității din Craiova. Propunerea este făcută în premieră de Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD) pentru Excelența Sa, domnul Robert Halfon, Ministru de stat pentru Învățământul Superior, Aptitudini, Ucenicie și Carieră în Cadrul Departamentului de Educație, din cabinetul premierului Theresa May”, a declarat IPS prof. univ. dr. Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Director CSUD din cadrul Universității din Craiova.

Robert Halfon a apreciat distincția primită, afirmând: „Este o onoare să mă aflu astăzi aici. Este unul dintre momentele speciale ale vieții mele. Am făcut studiile masterale legate de politica din estul Europei și o parte dintre acestea au presupus ca eu să mă concentrez pe partea de revoluție și postrevoluție din România. Deși eu poate par realmente bătrân, niciodată nu mi-aș fi imaginat că, atunci când mi-am scris teza de masterat la mașina de scris și nu pe un computer, într-o zi o să ajung să fiu la una dintre cele mai bune universități ale României, primind o astfel de onoare. Vreau să-i mulțumesc Eminenței Sale. A fost minunat să văd luni școala de orfani. Când ne gândim la toate lucrurile rele care există în lume și ajungem la un loc similar școlii dumneavoastră, realizăm că de asemenea este și foarte mult bine în lume. Vreau de asemenea să îi mulțumesc domnului rector, distinșilor academicieni și studenților de aici și vreau de asemenea să le mulțumesc prietenilor mei, Mihaelei și soțului ei Valentin, care sunt cei care mă susțin cu protezele din Anglia. Mihaela este o fostă studentă de aici și împreună cu familia sa este unul dintre cei mai buni reprezentanți ai României care se află în Marea Britanie. Astăzi vreau să vă vorbesc dumneavoastră despre călătoria mea în politică, despre Parlamentul Britanic, puțin despre Partidul Conservator din care fac parte și despre pasiunea pe care o am eu, atât pentru educație cât și pentru ucenicie, pentru competențe și abilități. A venit un membru al Parlamentului la mine la școală și a spus că Casa Parlamentului în Anglia avea 1.000 de încăperi, eu am refuzat să cred acest lucru, când aveam 10 ani și în fiecare zi le ceream insistent părinților mei să mergem să vedem Parlamentul, iar în cele din urmă am ajuns să fac un tur al Parlamentului Britanic și în acea zi am hotărât că eu într-o zi în viitor, o să fiu un membru al Parlamentului, iar la vârsta de 41 de ani am ajuns Parlamentar”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După finalizaraea studiilor, Robert Halfon s-a implicat intens în activitățile educative și politice ale UK. În perioada 2016-2017 a fost numit ministru de stat pentru Învățământul Superior, Aptitudini, Ucenicie și Carieră în cadrul Departamentului de Educație al Marii Britanii, iar în decursul activității sale de om politic a desfășurat mai multe campanii de promovare a învățământului universitar și de masă, precum și activități de sprijinire a mediului social și de afaceri. A susținut în Camera Comunelor implementarea unei noi viziuni privind valorificarea învățământului vocațional, iar în urma implementării acesteia sistemul educațional din UK a beneficiat încă din 2010 de înființarea a numeroase școli de ucenici în care s-au format peste 2 milioane de elevi.

Politica