sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii Târgu Jiu își execută silit patronii pentru 2 milioane de euro

Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu își execută silit acționarii pentru suma de 9,5 milioane de lei, adică în jur de 2 milioane de euro.

Executorul judecătoresc Gheorghe Cerbulescu se va ocupa de „executarea silită provizorie, pe riscul creditorului”, așa cum o numește instanța. Echipa se află în insolvenţă, fiind administrată de Marin Golea, apropiat al principalului creditor, Marin Condescu. Asociaţii s-au angajat doar pe hârtie să contribuie cu bani în ultima perioadă, așa că echipa de fotbal i-a dat în judecată pentru că nu s-au ținut de cuvânt. Procesul a fost câştigat de Pandurii la Tribunalul Gorj, dar sentinţa a fost contestată. Procesul se află la Curtea de Apel Craiova, în ultima fază. Clubul de fotbal a apelat la serviciile unui executor judecătoresc. Acesta a cerut executarea silită a asociaţilor la Judecătoria Târgu Jiu. Este vorba de Consiliul Local, Complexul Energetic Oltenia (CEO), Consiliul Judeţean Gorj şi Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO). Instanţa de judecată a admis acţiunea de executare silită pentru suma de aproximativ 9,5 milioane de lei.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite provizorie formulată de petentul Birou Executor Judecătoresc CERBULESCU CONSTANTIN, privind pe creditorul CLUB SPORTIV PANDURII TÂRGU JIU şi pe debitorii SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA, CONSILIUL LOCAL TÂRGU JIU, CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ, UNIUNEA SINDICATELOR MINIERE OLTENIA. Încuviinţează executarea silită provizorie, pe riscul creditorului, a dispoziţiilor din titlul executoriu – Sentința nr. 91/12.07.2018 pronunțată de Tribunalul Gorj, în dosarul nr. 6274/95/2017, pentru suma de 9.415.466,49 lei reprezentând cotizație, dobânda legală, indicele de inflație și suma de 4.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată, la care se adaugă cheltuielile de executare silită, în toate modalităţile de executare silită. Fără cale de atac”, potrivit sentinţei Judecătoriei Târgu Jiu. De asemenea, executarea silită presupune inclusiv blocarea conturilor pentru recuperarea banilor sau scoaterea la vânzare a unor bunuri.
Cei mai mulţi bani îi are de achitat Complexul Energetic Oltenia, cu aproximativ 6,4 milioane de lei, Consiliul Local Târgu Jiu, care trebuie să achite peste două milioane de lei şi Consiliul Judeţean Gorj, cu peste 500.000 de lei.
Principalul creditor, Marian Condescu, crede că de luni vor fi blocate conturile acționarilor. „Ştiu că acţionarilor li s-a propus eşalonarea la plată, chiar pe patru ani, dar nu au dorit să audă”, a explicat Condescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursa Foto – Pandurul

Politica