vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Exmatriculat și cu dosar penal după ce și-a amenințat profesoara

Zilele trecute, la un liceu din Râmnicu Vâlcea, un elev supărat din cauza unei note mici, și-a amenințat profesoara cu bătaia. Întreaga scenă a fost filmată și postată pe internet. Urmările grave nu au întârziat să apară.
În ziua cu pricina, un consiliu profesoral a avut loc în Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” pentru a se discuta situația băiatului. Se pare că răspunsul conducerii instituției de învățământ n-a fost unul favorabil pentru adolescent. Acesta a fost exmatriculat, fără să mai aibă dreptul de a se reînscrie la şcoala în cauză. Profesorii au decis să-l pedepsească şi pe colegul care a filmat, deşi acesta susţine că nu el l-a postat pe internet. În cele din urmă, colegul cameraman s-a ales cu nota scăzută la purtare.
Reamintim că polițiștii au demarat o anchetă la un liceu tehnologic din Râmnicu Vâlcea, după ce un elev a fost filmat în timp ce-și amenința profesoara cu bătaia. Din cauza notei mici primite, acesta a reacționat foarte urât, lovea cu pumnul în catedră și o amenința: „Lasă că ne vedem noi pe stradă, când nu ești la școală”. Lucrurile au luat o altă întorsătură după ce filmarea a apărut pe internet. Dialogul halucinant dintre profesoară și elev, de pe 13 septembrie, petrecut în timpul orei de curs, a devenit viral. La finalul discuției, tânărul o amenință pe profesoară: „Arătați-mi și mie unde am greșit, că sunteți profesoară. Citește din carte și arată-mi unde am greșit. Vorbesc cum vreau eu. Ne vedem noi pe stradă când nu mai ești la școală”. La rândul său, profesoara încerca să-l calmeze: „Nu e bine ce faci, ți-am dat câteva indicii. Eu zic să te gândești mai bine, o să-ți scad nota la purtare”.
Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, de polițiști, după audieri, pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, faptă prevăzută în art. 206 din Codul Penal. Poliţia Râmnicu Vâlcea a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

Politica