sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevul care și-a băgat un coleg în spital, cu un singur pumn, neagă unele acuzații

Elevul de la Colegiul „Constantin Brâncuși” care și-a lovit un coleg ce a ajuns la spital, spune că, ulterior, nu l-a amenințat, așa cum susținea tatăl victimei.

În apărarea sa, elevul a publicat, pe facebook, o înregistrare din timpul vizitei pe care i-a făcut-o colegului său la spital, afirmând: “eu am fost la spital să-mi cer scuze cu mama mea, nu cum spune presa că am amenințat, eu nici nu am vorbit cu părinții, vreau să îmi cer scuze în fața lui și în fața tuturor, regret foarte mult faptele mele, nu voiam să iasă așa”.

În înregistrarea publicată pe facebook, elevul agresor îi spune colegului: „Eu chiar vreau să vorbesc cu tine să vorbești cu ai tăi, nu că te influențez sau ceva, să ia legătura cu ai mei și să ne înțelegem ca oamenii”. Victima afirmă: „După operație a zis că vorbește cu maică-ta”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O femeie, probabil mama agresorului, completează: „Vorbește tu, te rog frumos, cu ei să nu se ajungă la altceva”.

Elevul cercetat pentru lovire continuă apoi să îi explice colegului său că a fost la poliție și a dat declarații, după care înregistrarea se oprește brusc.

În mai multe rânduri, pe rețeaua de socializare, tânărul își recunoaște vina și spune că regretă fapta: „Mi-am dat seama de greșeală și știu că mă va afecta pe viitor ca sportiv, ca om și regret extrem de mult”.

Reamintim că incidentul s-a petrecut chiar în a doua zi a noului an școlar. Totul a ieșit la iveală abia după ce tatăl victimei s-a hotărât să trimită un mesaj pe facebook.

Marți 11.09.2019, băiatul meu a fost bătut la liceul ‘Constantin Brâncuși’ din Craiova. Agresorul este Luigi Sticlean, boxeur legitimat la Clubul Voința. Acesta i-a rupt maxilarul, l-a desfigurat încât a fost operat pentru a i se reface oasele feței. A fost sesizată poliția. Știm că boxul se practică în ring, nu în școli”, a spus tatăl victimei despre cele întâmplate.

Cei doi elevi, în vârstă de 16 ani, învață în clase diferite. Într-una dintre pauze, pe culoarul școlii, elevul pasionat de box ar fi făcut unele remarci legate de felul în care colegul său era îmbrăcat, reproșându-i că este prea elegant. Acesta a încercat să riposteze, însă boxerul l-a lovit cu pumnul în față. Victima a căzut inconștientă, la podea. Colegii i-au alertat pe profesori, iar aceștia au sunat la 112. Băiatul lovit a fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Urgenţă Craiova. Băiatul a ajuns la spital cu maxilarul rupt, iar ulterior a fost operat pentru a i se reface oasele feței.

Polițiștii au deschis dosar penal încă de atunci.

În cursul zilei de 11 septembrie, polițiștii craioveni au fost sesizați cu privire la faptul că între doi minori de 16 ani, din Craiova, ambii elevi în clasa a X-a, în cadrul unei unități de învățământ din Craiova, ar fi avut loc un conflict spontan. Din cercetările efectuate până în prezent, polițiștii au stabilit faptul că agresorul ar fi lovit victima cu un singur pumn, acesta din urmă fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii au întocmit dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând ca la finalizarea cercetărilor, dosarul să fie înaintat, cu propunerile corespunzătoare, unității de parchet competente”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt IPJ Dolj.

Tatăl victimei a susținut apoi că sportivul a mers, la două zile de la incidentul din școală, la spital și l-a avertizat pe băiat să renunțe la plângere, o nouă sesizare ajungând astfel la poliție.

În cursul zilei de vineri, persoana vătămată a depus o nouă plângere prin care a sesizat faptul că, joi seara, la spital a avenit agresorul care i-a solicitat să-și retragă plângerea inițială, încercând totodată să-l intimideze. Cu privire la acest eveniment sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare”, a afirmat Cosmin Grădinaru.

sursa foto: Facebook – Info Trafic Craiova și Dolj

Politica