marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fermier din Mehedinți: ,,Pesta porcină va distruge industria alimentară”

Cel mai mare fermier din Mehedinți, Cornel Stroescu, n-are afaceri cu porci ci cu găini ouătoare și culturi vegetale însă este revoltat că guvernanții nu intervin ca la carte și nu fac tot ce trebuie în privința pestei porcine africane. Stroescu dorește înființarea unei comisii parlamentare nu doar de anchetă ci și pentru găsirea de soluții privind pesta porcină. El avertizează că pesta porcină va transforma România într-o țară net importatoare de carne de porc şi o ţară cu o industrie alimentară distrusă.

„Țara noastră traversează o criză fără precedent care a falimentat zeci de companii, dar care a adus în pragul disperării și sute chiar mii de locuitori din mediul rural, pentru care animalele crescute în gospodărie reprezintă de cele mai multe ori singura sursă de venit, mai ales în condițiile în care, zonele rurale din întreaga țară se confruntă cu o lipsă acerbă a locurilor de muncă. Pesta porcină va transforma România într-o țară net importatoare de carne de porc şi o ţară cu o industrie alimentară distrusă”, a declarat Cornel Stroescu. El susține că România a ignorat avertizarea Comisiei Europene cu privire la virusul pestei porcine.

„Este dovedit faptul că România nu a pus în aplicare avertizarea Comisiei Europene cu privire la strategia de prevenire a pestei porcine. Mai grav decât atât este faptul că, din cauză că țara noastră nu a respectat măsurile impuse de Comisia Europeană pentru prevenirea răspândirii virusului, riscăm să nu primim niciun euro pentru diminuarea pagubelor suferite”, a mai declarat fermierul Cornel Stroescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica