Fabrică de procesare a cărnii de vânat, în Gorj

Fabrică de procesare a cărnii de vânat, în Gorj

O fabrică de procesare a cărnii de vânat va fi realizată în judeţul Gorj de către un om de afaceri local, investiția fiind estimată la suma de aproximativ un milion de euro, scrie adevărul.ro

Omul de afaceri Ion Iordache a spus, pentru sursa citată, că investiţia va demara până la sfârşitul acestui an, fabrica urmând a fi construită pe raza comunei Borăscu, acolo unde Iordache deţine un complex vânătoresc.

„Societatea Comercială Greenadel are în obiectul de activitate şi creşterea de animale sălbatice, printre altele. Avem trei crescătorii de vânat şi complex de vânătoare. Ca să valorificăm carnea pe care o producem acolo, ne-am gândit să facem o unitate de procesare a cărnii de vânat pentru care aşteptăm acum ultimul aviz şi o să începem construcţia acesteia. Am luat avizele de la DSV, DSP şi suntem în ultimă fază cu cel de la APM. Până la sfârşitul anului o să începem să facem construcţia”, a declarat Ion Iordache, pentru adevărul.ro.

Aici ar urma să lucreze 20 de oameni. Materia primă va proveni din crescătoriile de animale sălbatice care se află atât pe raza comunei Borăscu, cât şi pe cea a localităţii Turceni, unde trăiesc 1.200 de mistreţi, 150 de cerbi carpatini, 200 de cerbi lopătari şi aproximativ 150 de mufloni, notează adevărul.ro.

„Ideea a fost să avem desfacere la carnea pe care o producem noi. În funcţie de câte comenzi vom avea şi cum vor fi primite produsele pe piaţă putem să ne gândim să luăm carne din altă parte. Vrem să ne facem un brand pe care să-l întărim treptat. Ne dorim să facem produse foarte bune. Animalele sunt hrănite doar cu produse bio. Avem autorizaţie pentru trei crescătorii: una de mufloni, alta de cerb, iar cealaltă de mistreţ. Suprafaţa pentru fiecare este de 50 de hectare şi acolo avem matca, unde animalele se înmulţesc, fac pui şi cresc până la o anumită vârstă, după care sunt transferate în zona de creştere, care se cheamă Complexul de Vânătoare Turceni. Nu vrem să facem o creştere intensivă. Animalele trebuie să crească aproape ca în mediul lor natural. Suprafaţa totală pe care vom creşte animale va fi de aproximativ 1.000 de hectare. Animalele trăiesc într-un mediu sălbatic. Perimetrul la suprafaţa pe care o avem împrejmuită este de 25 de kilometri. De câţiva ani urmărim modul în care pot să se dezvolte animalele în funcţie de suprafaţă. Terenurile noastre sunt productive, iar din vegetaţia pe care o avem producem hrană sănătoasă pentru animale. Pentru mine, acest proiect este o provocare şi îmi doresc să fie un model, pentru că piaţa este foarte mare. Există o cerere foarte mare, mai ales în străinătate“, a mai precizat omul de afaceri, pentru adevărul.ro

Acesta a mai spus că unele preparate vor fi mixte pentru că fabrica va putea să proceseze inclusiv carnea de pui, vită sau porc, iar produsele vor fi vândute în România, dar şi în ţările europene. Fabrica va fi dată în folosinţă în primăvara anului viitor, încheie adevărul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.