miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă la un liceu din Vâlcea. Profesoară, amenințată cu bătaia de un elev

Polițiștii au demarat o anchetă la un liceu tehnologic din Râmnicu Vâlcea, după ce un elev a fost filmat în timp ce-și amenința profesoara cu bătaia. Din cauza notei mici primite, acesta a reacționat foarte urât, lovea cu pumnul în catedră și o amenința: „Lasă că ne vedem noi pe stradă, când nu ești la școală”.

Incidentul a avut loc la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” din Râmnicu Vâlcea. Elevul de clasa XI-a a fost filmat în timpul orei de un alt coleg. Pe un ton agresiv, acesta îi cere profesoarei explicații în timp ce lovește cu pumnul în catedră.

La finalul discuției, tânărul o amenință pe profesoară: „Arătați-mi și mie unde am greșit, că sunteți profesoară. Citește din carte și arată-mi unde am greșit. Vorbesc cum vreau eu. Ne vedem noi pe stradă când nu mai ești la școală”. La rândul său, profesoara încerca să-l calmeze: „Nu e bine ce faci, ți-am dat câteva indicii. Eu zic să te gândești mai bine, o să-ți scad nota la purtare”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inspectoratul Județean Școlar Vâlcea s-a sesizat și a luat rapid măsuri. Incidentul a fost transmis către toate instituțiile abilitate, s-a făcut un consiliu profesoral în care s-a discutat situația elevului. De asemenea, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, de polițiști, după audieri, pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, faptă prevăzută în art. 206 din Codul Penal.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea, Adina Dobrete, a explicat că: „Inspectoratul Județean Școlar Vâlcea a demarat o anchetă. Împreună cu poliția municipiului Vâlcea ne vom ocupa de caz”. De altfel, purtătorul de cuvânt al Poliției Vâlcea, Corina Băștinariu, a declarat că: „Ne-am autosesizat, facem cercetări în această cauză. Deja au fost dispuse măsuri”.

Pentru comportamentul neadecvat, elevul riscă să fie exmatriculat de către conducerea Liceului Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” din Râmnicu Vâlcea.

Cristina CRUCERU

Politica