vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii dadura cep la butoiul cu vin si se pusera pe ras

S-a dat start la distractie olteneasca in Slatina. Cea de-a 24- editie a festivalului de umor „Oltenii & restu’ lumii” a debutat, vineri, cu instituirea vamei oltenesti la Podul Olt.


Oficialităţile şi invitaţii au fost primiţi pe acordurile „imnului oficial” – M-a făcut mama oltean. Printre personalităţile din acest an se numără Oana Sârbu – personalitatea festivalului, Andrei Duban, Vasile Muraru sau Nataşa Raab.


Totodată, la deschiderea evenimentului au fost prezenţi primarul Slatinei, Emil Moţ, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, vicepremierul României, Paul Stănescu, dar şi deputaţi şi senatori ai judeţului.
După primirea oficialităţilor şi invitaţilor şi tradiţionala horă oltenească, persoanele care au tranzitat cu maşina ieşirea din Slatina spre Craiova au primit paşaportul oltenesc, alături de mămăliguţă, pastramă, praz şi zaibăr.
„Oraşul Slatina este în zi de sărbătoare! Îi avem alături pe toţi oltenii noştri, pe toţi slătinenii noştri. De astăzi începem distracţia pentru trei zile, iar în Slatina ne vom simţi foarte bine. Avem zaibăr şi avem şi praz, mai mult praz decât zaibăr pentru că anul acesta viile nu s-au făcut. Avem şi pastrama tradiţională şi îi aşteptăm pe dragii noştri slătineni şi nu numai, pe Esplanadă, până duminică, cu trei zile de distracţie în care să ne bucurăm de umorul nostru oltenesc”, a declarat primarul Emil Moţ.
La rândul său, preşedintele Marius Oprescu a vorbit despre faptul că festivalul a intrat deja în tradiţie.
„Aşa cum vorbeam cu domnul primar al Slatinei, este un festival care, deşi este ţinut de 24 de ani, de fiecare dată este total dezorganizat, ca la olteni. Ne-a lăsat vremea, deşi de dimineaţă părea că lucrurile nu sunt în regulă. Ţinem ediţia a XXIV-a, un festival devenit naţional, foarte bun, cu care chiar ne mândrim cu toţii”, a declarat Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Paul Stănescu a vorbit despre emoţia pe care o trăieşte la revenirea pe tărâmurile locale, cu ocazia Festivalului „Oltenii şi Restu’ Lumii”.
„N-am plecat de prea mult timp, aproape doi ani, dar este emoţionant. Chiar mă simt ca acasă, la modul cel mai sincer şi cel mai serios. Ne ştim de o viaţă întreagă şi este frumos, la o cană de vin, la o saramură, fasole. Este nevoie şi de momente în care să ne relaxăm şi să nu ne uităm niciodată tradiţiile, obiceiurile. Este istoria noastră, iar cultura, tradiţia, obiceiurile şi religia, credinţa ortodoxă, ne-au fixat pe acest pământ de mii de ani şi nu trebuie să uităm acest lucru”, a declarat Stănescu.


La Slatina, urmează trei zile pline de momente artistice amuzante, susținute de actori de renume, spectacole și concerte, dar și multe alte evenimente care vor dovedi că oltenii știu să petreacă mult și bine. Pe Esplanadă, atmosfera de festival va fi întreținută de statui vivante, fachiri și de un flașnetar, elementul de noutate al acestei ediții a festivalului.Concertele ansamblurilor folclorice invitate din toate colțurile țării au dat startul distracției la scena amplasată pe Esplanadă, pentru ca apoi să aibă loc și concerte ale unor artiști renumiți. Oana Sârbu, Provincialii, Mariachi Los Platanos, Ruby, Oana Radu, Pepe, Zdob și Zdub vor susține recitaluri în acest week-end, pe scena amplasată pe Esplanadă.
Festivalul „Oltenii și Restu’ Lumii” a ajuns la ediţia cu numărul 24.

Politica