vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viceprimar din Gorj, incompatibil

Viceprimarul comunei gorjene Stăneşti a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Inspectorii ANI susţin că acesta a încălcat legea, afându-se în incompatibilitate.

“Începând cu data de 23 iunie 2016 deține și exercită simultan funcția de viceprimar și calitatea de persoană fizică autorizată – Apostu-Dumitru Tănase Persoană Fizică Autorizată. De asemenea, în perioada 23 iunie – 08 noiembrie 2016, simultan cu funcția de viceprimar a deținut și funcțiile de administrator și curator special al S.C. Miobety Com S.R.L. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, conform ANI.

În articolul la care fac referire inspectorii de integritate, se arată că „funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice; […] g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată […]”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica