vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Egal la Belgrad! Mitriță a avut golul victoriei în vârful bocancului!

Naționala lui Contra rămâne invincibilă după primele 2 jocuri și se bate cu Serbia și Muntenegru pentru șefia grupei. Căpitanul celor de la CSU putea stinge nocturna pe arena Partizan.

Cosmin Contra a schimbat mai bine de jumătate de echipă după remiza albă cu Muntenegru. Manea, Bălașa, Anton, Marin, Drăguș și Țucudean au fost noutățile selecționerului. Bancu și-a păstrat locul în primul 11 și a fost integralist, în timp ce Mitriță a fost lăsat pe bancă.

Sârbii au atacat din primul minut, însă România a avut șansă când Tătărușanu a respins în bară execuția lui Mitrovic. Portarul tricolorilor nu a mai avut replică la călcâiul vârfului de la Fulham, și gazdele au trecut în avantaj. Sârbii au încheiat repriza în avantaj, a fost însă 1-1 la bare, Chipciu izbind transversala în finalul primului mitan. Jucătorul lui Sparta avea să obțină penalty în startul actului doi. Transformat sigur de Stanciu. Mitrovic și-a adus echipa din nou în avantaj, punctând dintre trei apărători tricolori, apoi Țucudean a restabilit egalitatea, reluând pe scurt, o lovitură de colț. În minutul 90, Mitriță, intrat pentru ultima jumătate de oră, avea să rateze o șansă imensă: scăpat singur pe stânga a șutat violent din 8 metri, dar goalkeeperul a parat. Scor final 2-2, iar în următoarea rundă, tricolorii au misiunea de a lua toate punctele împotriva Lituaniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concluziile lui Contra după joc

Contra s-a arătat încântat de evoluția echipei: Sunt mulțumit și fericit. A fost un meci cu ocazii. Cu puțină șansă puteam să ne întoarcem cu trei puncte. Vreau să felicit jucătorii, mai ales pentru a doua repriză, pentru cum au ieșit de la vestiare. Nu s-au mai speriat de sârbi. Am arătat că jucăm fotbal când vrem. Din păcate, a fost o lecție jocul cu Muntenegru. Nu am știut să jucăm contra unei echipe care refuză jocul. Azi ne-am ridicat la nivelul adversarilor. A fost importantă atitudinea și că am revenit de la 0-1 și 1-2. Arată că băieții vor să câștige fiecare meci. Asta mă face fericit. Nu mă mulțumește că avem doar două puncte. Nu sunt rezultate care să mă mulțumească. Mi-aș fi dorit patru puncte. Am luat goluri care puteau fi evitate.

De ce Mitriță nu a fost titular!

Selecționerul a explicat la ProTV de ce l-a lăsat pe bancă pe căpitanul CSU: Mă gândeam la Mitriţă, dar la antrenamentul oficial a simţit ceva pe inghinali şi mi-a fost frică să-l bag de la început. M-am gândit că mă poate ajuta în repriza a doua, pe fondul de oboseală al lor, cu viteza lui. A şi avut ocazia aia de a înscrie, pe final. Asta m-a făcut să mă gândesc la Drăguş. L-am văzut bine la antrenamente toată săptămâna, aveam nevoie de cineva care să dezechilibreze partea dreaptă a lor. Are mult tupeu în joc, l-am văzut toată săptămâna şi poate face faţă. A făcut un meci bun la debutul pentru echipa naţională.

Liga Națiunilor – etapa 2

Muntenegru – Lituania 2-0

Serbia – România 2-2

Clasament

1. Muntenegru 2 1 1 0 2-0 4

2. Serbia 2 1 1 0 3-2 4

3. România 2 0 2 0 2

4. Lituania 2 0 0 2 0-3 0

Următoarele meciuri:

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)
14 octombrie: România – Serbia (Arena Na
țională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

Serbia – România 2-2

Au marcat: Mitrovic 26, 63 / Stanciu 47 (pen.), Țucudean 68

Stadion: Partizan, spectatori: 20.000

Serbia: Dmitrovic – Rukavina, Spajic, Veljkovic, Kolarov – Maksimovic, Lukic (’71 Matic) – Ljajic (’78 Prijovic), Milinkovic (’64 Kostic), Tadic – Mitrovic. Selecționer: Mladen Krstajic.

România: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Bălașa, Bancu – Anton, Marin – Chipciu (’90+3 Rotariu), Stanciu, Drăguș (’60 Mitriță) Țucudean (’82 Keșeru). Selecționer: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Vladislav Bezborodov – Valeri Danchenko, Maksim Gavrilin.

Politica