joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coreea de Sud se gândește la o organizare comună cu Coreea de Nord pentru Jocurile Olimpice din 2032

Coreea de Sud va studia o posibilă candidatură comună cu Coreea de Nord pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară din 2032 şi intenţionează să propună şi o candidatură a Asiei de Nord-Est pentru Cupa Mondială de fotbal din 2030.

Ministrul sud-coreean al Sporturilor a afirmat că o candidatură comună pentru JO din 2032 va fi construită pe succesul Jocurilor Olimpice de iarnă desfăşurate anul acesta la PyeongChang, unde participarea nord-coreeană a ajutat la diminuarea tensiunilor din Peninsula coreeană.

Coreea de Sud şi Japonia au organizat împreună în 2002 Cupa Mondială de fotbal, iar de atunci au încercat să organizeze singure competiţia, iar China ar putea încerca o candidatură pentru 2030, însă ministrul sud-coreean va propune o candidatură comună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O candidatură sud-americană formată din Argentina, Uruguay şi Paraguay a fost anunţată deja pentru CM 2030, în timp ce Marocul şi-a manifestat, de asemenea, intenţiile pentru o nouă candidatură. Federaţia engleză de fotbal a anunţat că studiază posibilitatea unei candidaturi, care ar implica şi Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia. 

Politica