sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bani de la Guvern pentru modernizarea unui drum județean

Drumul Județean 671E, cuprins între localitatea Dâlbocița și intersecția cu DJ 670, va fi modernizat cu bani de la Guvern. Este vorba despre un drum cu o lungime de 18,466 kilometri, iar lucrarea are o valoare de 37 317 201,98 lei, finanțare fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II

Tronsonul care va fi modernizat traversează localitățile Dâlbocița (comuna Ilovăț), Firizu (comuna Ilovăț) și Cerna Vîrf (comuna Isverna) și face legătura între tronsonul deja modernizat, până în Dâlbocița și DJ 670, reabilitat cu fonduri europene”, spun reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți.

Durata de implementare a contractului semnat, marți, de președintele Consiliului Județean Mehedinți este de 25 de luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Din punctul meu de vedere, acest tronson de drum județean este cel mai frumos din județul nostru, ținând cont că este de-a lungul râului Coșuștea, o zonă foarte plăcută care, în condițiile în care se va asfalta, va deveni mult mai accesibilă locuitorilor din zona de nord, dar în același timp și turiștilor dornici să vadă frumusețile din județul nostru.”, a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, adăugând totodată că la achiziția lucrărilor s-a făcut o economie de aproape cinci milioane lei față de contractul inițial semnat de Consiliul Județean Mehedinți cu Ministerul Dezvoltării, banii urmând să fie folosiți pentru alte investiții în comunele din județ.
Sorin Surd, reprezentant al constructorului a arătat că la momentul actual, modernizarea DJ 671E este cea mai importantă din județul Mehedinți.
”Este o mare provocare și pentru noi, va fi foarte mult de lucru, este cea mai mare investiție din județ, la ora actuală, pe partea de drumuri județene. Proiectarea se va executa în două luni, două luni sunt pentru obținerea avizelor și autorizațiilor, iar 21 de luni sunt pentru execuția lucrărilor. Asta înseamnă că timp de doi ani vom traversa toate anotimpurile și va trebui să gestionăm foarte bine execuția lucrărilor pentru a ne încadra în timp”, a declarat Sorin Surdu.
Consiliul Județean Mehedinți a contractat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în baza Programului Național de Dezvoltare Locală II, trei drumuri județene și un pod, valoarea totală a investițiilor fiind de 81 740 623 lei.

Politica