miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Angajamentele guvernului vor fi respectate 

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Continuarea grijii față de profesori și creșterea siguranței în școli trebuie să rămână obiective prioritare atât la nivel central cât și la nivel local”.

Guvernul din care ALDE face parte va continua să acorde o atenție deosebită școlii și actului educațional. Considerăm că, în continuare, profesorii au nevoie de motivare și de respectul cuvenit pentru munca pe care o prestează cu devotament și, deseori, cu sacrificii personale.

În acest sens, acordarea pentru profesori a unui spor de suprasolicitare de 10 %  începând cu 1 decembrie  2018 este  o decizie absolut firească. De asemenea, un lucru bun este  intrarea în vigoare de la 1 ianuarie 2019  a regulamentului de acordare a sporurilor pentru condiții vătămătoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În același timp considerăm că realizarea siguranței în școli, deopotrivă pentru elevi  și profesori presupune măsuri concrete atât în interiorul școlii cât și în proximitatea ei. Cazurile de violență fizică și verbală în școli trebuie eliminate iar paza în instituțiile de educație trebuie realizată cu profesionalism în condițiile cerute de lege.

Solicităm tuturor conducerilor instituțiilor școlare, consiliilor locale să conlucreze pentru ca violența să fie eliminată din școală iar actul educațional să se desfășoare în condiții de normalitate.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica