miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Haine contrafăcute, confiscate în vama Calafat

Peste 3.300 de articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, au fost găsite în autocamionul unui sârb, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat.

Șoferul a susținut că nu știa că sunt contrafăcute. Polițiștii îl cercetează însă penal.

În data de 08.09.2018, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, cetăţeanul sârb R.M., în vârstă de 46 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în remorca acestuia, cantitatea totală de 3.331 articole textile, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, şoferul autocamionului a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Turcia către o firmă din Bosnia, fără a cunoaşte că acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 445.100 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, arată Poliția de Frontieră.

Politica