vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Secretarul judetului Dolj, condamnat pentru ca a condus baut

Secretarul judetului Dolj, Gheorghe Barbarasa, a fost condamnat la 8 luni de inchisoare dupa ce a fost prins baut la volan. Instanta a decis insa sa ii amane pedeapsa pe perioada unui termen de incercare de doi ani.

El a fost prins conducand baut, in 2017, pe Calea Bucuresti, in Craiova, avand o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur in aerul expirat. In prima instanta a fost sanctionat doar cu un avertisment, procurorii au facut insa apel, iar magistratii au decis sa il condamne.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva sentinţei penale nr. 1789/08.05.2018 pronunţată de Judecătoria Craiova. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată în sensul că: În baza art. 396 alin. 1, 4 C.p.p. rap. la art. 83 C.p. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului Barbărasă Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 336 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p. În baza art. 83 alin. 1 C.p. dispune amânarea aplicării pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 84 C.p. In temeiul art. 85 alin. 1 C.p. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dolj la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 88 C.p. privind revocarea amânării aplicării pedepsei. Menţine dispoziţia sentinţei penale atacate privind obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 05.09.2018. „- este decizia pe scurt a Curtii de Apel Craiova.

 

 

 

Politica