joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au început sezonul cu victorie

Primul meci din noul campionat a adus și primul succes pentru handbalistele de la SCM Craiova. Formația pregătită de Bogdan Burcea a debutat în sezonul 2018-2019 pe teren propriu, sâmbătă, împotriva Dunării Brăila. Întâlnirea s-a încheiat cu o victorie lejeră a echipei craiovene, care și-a creat un avantaj solid încă de la pauză. SCM Craiova a condus la finalul primei părți cu șase goluri avans (14-8), ca până la finalul meciului să își majoreze ecartul la opt goluri, scorul la sfârșitul celor 60 de minute fiind de 30-22 în favoarea craiovencelor.

În ciuda succesului obținut, tehnicianul formației craiovene, Bogdan Burcea, nu s-a arătat pe deplin mulțumit de evoluția elevelor lui din confruntarea cu Dunărea Brăila. Acesta a acuzat faptul că echipa este deficitară în anumite posturi, iar pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor și bătălia pe care o va avea de dus în campionat lucrurile trebuie să se corecteze.

„Din anumite puncte de vedere, concluziile pot fi sumbre. Am avut două posturi deficitare, care au fost departe de nivelul la care dorim să ajungem: grupele Ligii Campionilor și lupta din campionat. Trebuie să remediem ce nu a mers, sunt fete capabile și au dovedit-o în trecut. Am încredere în fetele noi că se vor integra în această echipă”, a declarant antrenorul lui SCM Craiova, Bogdan Burcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tehnicianul a folosit următoarea formulă în prima partidă a noului sezon: Dzhukeva, Curmenţ – Zamfir (11 g.), Nikolic (5 g.), Gjorgjijevska (3 g.), Seric (3 g.), Trifunovic (3 g.), Ţicu (3 g.), Tătar (2 g.),  Rădoi, Şelaru, Tănasie, Stoican. Etapa viitoare SCM Craiova va întâlni SCM Râmnicu Vâlcea în deplasare, pe 13 septembrie. Până atunci însă echipa craioveană va mai avea de disputat partida cu Jagodina din calificările pentru grupele Ligii Campionilor. Aceasta este programată pentru joi, 8 septembrie, pe terenul lui SCM Craiova.

 

Jucătoarele vor în grupele europene

Handbalistele de la SCM Craiova sunt motivate să se califice mai departe în competiția europeană, dar sunt conștiente că mai trebuie îmbunătățite anumite aspecte ale jocului pentru a realiza acest obiectiv.

„Ne bucurăm că am debutat cu o victorie. Sunt fericită că au venit mulți spectatori să ne susțină, le mulțumim și sper să fie și în continuare alături de noi. A fost un meci dificil, cu o echipă puternică din campionat. Mai avem de pus la punct anumite detalii, dar sper ca la turneul pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor să remediem aceste probleme. Va fi un turneu foarte greu, pentru că toate cele patru echipe își doresc să evolueze în Champions League”, a spus Cristina Zamfir.

Ana Maria Țicu este mai încrezătoare însă și consideră că echipa este pregătită să depășească turneul de calificare pentru grupele europene, chiar dacă este de părere că le mai trebuie o perioadă de omogenizare pentru a atinge potențialul maxim.

„A fost un meci greu, Brăila este mereu o echipă bătăioasă și important este că am început sezonul cu dreptul. Mai avem nevoie de timp să ne omogenizăm, dar cred că suntem pregătite să depășim cu brio turneul pentru calificarea în Liga Campionilor. Ne dorim foarte mult să jucăm în Champions League, ar fi încă un vis devenit realitate”, a afirmat Țicu.

Sursa foto: sportuldoljean.ro

Politica