vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Urmărire ca în filme, cu focuri de armă pe Valea Mălăii. Șoferul, imobilizat din mers

16 focuri de armă au tras polițiștii din Voineasa, sâmbătă noaptea, pentru a opri conducătorul unei autoutilitare care i-a „alergat” mai mulți kilometri. Bărbatul a fost oprit abia după ce un polițist a reușit să intre în mașina lui și l-a imobilizat.
Bărbatul, de 41 ani, din comuna Mălaia, conducea o autoutilitară, iar pe DN7A, în punctul Monument din comuna Malaia, polițiștii din cadrul Poliţiei Staţiunii Voineasa, aflați într-o acțiune de supraveghere şi control al traficului rutier, i-au făcut semn să oprească. Șoferul a simulat oprirea pe partea dreaptă însă a accelerat apoi pe drumul public.
Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii pe DN7A, folosind permanent semnalele luminoase şi acustice din dotare. După aproximativ 1,5 kilometri, șoferul a virat brusc şi cu viteză către stânga, utilizând Valea Mălăii şi un drum forestier cu denivelări, foarte greu accesibil autoturismelor.
„În astfel de condiţii, s-a procedat la urmărirea acelui autoturism al cărui conducător auto conducea cu viteză şi întrucât nu se conforma multiplelor somaţii verbale efectuate prin staţia de amplificare, au reprezentat circumstanţe legale pentru lucrătorii de poliţie ca pe parcursul urmăririi să efectueze uz de armamentul din dotare. Drept urmare, pe parcursul celor 5 km de urmărire pe drumul respectiv, pentru oprirea autoturismului şi imobilizarea conducătorului auto s-a efectuat uz de armă în mod legal, fiind trase un număr de 16 cartuşe. Cu toate acestea, s-a reuşit cu dificultate oprirea acestui autovehicul, numai după pătrunderea unuia dintre poliţişti din carlingă în interiorul habitaclului pe uşa dreaptă spate, când auto se afla în rulare şi prin deschiderea din mers de către celălalt poliţist a portierei stânga faţă şi imobilizarea conducătorului auto care se împotrivea”, arată Poliția Vâlcea.
Ulterior, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul nu avea permis de conducere.
„Întrucât emana halenă puternică de alcool şi se afla într-o stare vizibilă de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta refuzând cu vehemenţă să se supună testării cu aparatul alcooltest şi să fie condus la unitatea spitalicească din oraşul Brezoi pentru prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemie în sânge”, mai arată Poliția Vâlcea.
El este cercetat acum pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice, urmând să se dispună soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Politica