vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Managerul SCJU: Pacienții care cumpără medicamente, așteptați cu bonul la decontare

„Lista de cumpărături” continuă să fie o practică în Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Craiova. Managerul unității medicale, Alin Demetrian, reamintește însă că pacienții care sunt nevoiți să își cumpere medicamente pot primi banii înapoi. El promite că se va ocupa personal de acest lucru.
Deși mulți pacienți ai SCJU Craiova se plâng de faptul că sunt nevoiți să cumpere diverse medicamente, fie pentru a primi tratament la UPU, fie atunci când sunt internați, managerul unității medicale spune că primește foarte puține sesizări în acest sens. Alin Demetrian afirmă însă că se va preocupa ca pacienții care cumpără medicamente să își primească banii înapoi, dacă aduc bonul de la farmacie.
„Foarte puține lucruri de acest gen ajung la mine pe partea de medicamente, spre deosebire de materialele sanitare, unde, destul de des, lipsesc unele lucruri. Cu medicamentele, chiar le-am spus pacienților să meargă, în cazul în care nu este un medicament, să ne aducă factura, bonul și mă voi ocupa personale de urmărirea decontării. Este  prevăzut de lege. Dacă nu avem noi un medicament, îl cumpără și i se decontează banii. Dar nu mi s-a solicitat până acum”, declară Alin Demetrian, managerul SJU Craiova.
Conform unui raport realizat, la începutul anului, de Observatorul Român de Sănătate, peste o cincime dintre pacienții internati în spitale din țară au fost nevoiți să își cumpere medicamente sau alte materiale sanitare din banii proprii în perioadă internării în spital. Unui număr de 4.798 de pacienți li s-au solicitat bani sau atenții de către personalul medical (3,92% din totalul pacienților care au răspuns chestionarului).
Observatorul Român de Sănătate a analizat cele 122.423 de chestionare de satisfacție completate de pacienții români în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2018, la externare, prin SMS și formular web, prin intermediul mecanismului de feedback al Ministerului Sănătății.

Politica