marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiect pentru modernizarea Ambulatoriului SJU Mehedinti

Comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mehedinți au probat vineri, 24 august, indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate în cazul proiectului „Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, ce urmează a fi depus în vederea atragerii de fonduri europene pe Programul Operaționa Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, au anuntat reprezentantii CJ Mehedinti.
„Valoarea totală a investiției este de 12 055 298,60 lei.
Astfel, în urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu.
Dotarea Ambulatoriului presupune achiziția de aparatură și echipamente moderne necesare actului medical de calitate precum RMN, Videodermatoscop, Ecograf dermatologic de înaltă rezoluție, Videocolposcop, două aparate Ecograf 4D.
Ținta obiectivului este de a adapta Ambulatoriului de specialitate al celei mai mari unități spitalicești din județul Mehedinți la normele medicale superiore în conformitate cu soluțiile moderne și standardele de performanță la nivel internațional”, conform CJ Mehedinti.

Lucrarile ar urma sa dureze 12 luni, insa implementarea proiectului este estimata sa dureze doi ani.

 

Politica