vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Debut cu Bradu

În prima etapă a noului sezon, echipa lui Adrian Mititelu va întâlni Atletic Bradu, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin
Nou-promovată în Liga a III-a, FCU Craiova 1948 a fost repartizată în seria a III-a, alături de alte două  echipe din Dolj (CSO Filiași și CSU II Craiova), trei din Teleorman (FCM Alexandria, Turris Oltul Turnu Măgurele și Sporting Roșiorii de Vede), trei din Prahova (Astra II Ploiești, Flacăra Moreni și FC Pucioasa), două din Ilfov (FC Voluntari II și Viitorul Domnești), două din Argeș (Atletic Bradu și Unirea Bascov), una din Brașov (Steagul Roșu Municipal Brașov) și una din Vâlcea (Flacăra Horezu).  Având în lot mulți jucători cu experiență,  clubul patronat de Adrian Mititelu va lupta pentru promovare cu Turris Oltul Turnu Măgurele, FCM Alexandria și Steagul Roșu Municipal Brașov.   Echipa din Turnu Măgurele este finanțată de fiul președintelui PSD Liviu Dragnea, iar în această vară și-a inaugurat noul stadion de 2000 de locuri, dotat cu instalație de nocturnă!  Și la Alexandria urmează să se construiască un stadion modern, de 6000 de locuri, care va costa 12 milioane de euro! Sezonul trecut, echipele din Alexandria și Turnu Măgurele au completat podiumul în seria a III-a, din care a promovat Petrolul Ploiești.  La fel ca FC U Craiova 1948, echipa din Brașov este nou-promovată în Liga a III-a și vrea să joace sezonul viitor în eșalonul secund.  Adversară  pentru clubul lui Mititelu va fi și CSU II Craiova, echipa a doua a prim-divizionarei din Bănie. Echipe-satelit mai au FC Voluntari, AFC Hermannstadt Sibiu și Astra Giurgiu. Ultima joacă însă la Ploiești, unde are sediul social.
Sezonul 2018-2019 debutează la sfâtșitul acestei săptămâni, iar, în prima etapă, FCU Craiova 1948 va juca cu Atletic Bradu. Meciul este programat sâmbătă, cu începere de la ora 19:00, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin. Din lotul echipei craiovene face parte și atacantul severinean de 18 ani Samuel Zimța, transferat vara aceasta de la echipa italiană Brescia. Turul, format din 15 etape, se încheie pe 1 decembrie, iar returul  începe pe 2 martie 2019. Cel puțin în prima parte a campionatului, echipa lui Adrian Mititelu va juca, în calitate de gazdă, pe Municipalul severinean, după ce Primăria Craiova nu i-a aprobat cererea de a evolua pe stadioanele Ion Oblemenco și Extensiv, din Bănie.
De precizat că Mehedințiul nu are reprezentantă nici în acest sezon de Liga a III-a, spre deosebire de alte județe care au echipe la nivel național chiar și în orășele sau comune, nu doar în reședința de județ.
Liga a III-a, seria a III-a
Etapa I
Azi, ora 18:00
FC Voluntari II – Flacăra Moreni
FCM Alexandria – AFC Hermannstadt II
Astra II Ploiești – CSU II Craiova
Unirea Bascov – CSO Filiași
Flacăra Horezu – Sporting Roșiori
Oltul Turnu Măgurele – Viitorul Domnești
Steagul Roșu Brașov – FC Pucioasa
Sâmbătă, ora 19:00
FCU Craiova 1948 – Atletic Bradu
Programul echipei FCU Craiova 1948, în tur
FCU Craiova 1948 – Atletic Bradu (25 august)
Steagul Roșu Brașov – FCU Craiova 1948 (1 septembrie)
FCU Craiova 1948 – FC Pucioasa (8 septembrie)
FCU Craiova 1948 – FC Voluntari II (15 septembrie)
Oltul Turnu Măgurele – FCU Craiova 1948 (22 septembrie)
FCU Craiova 1948 – FCM Alexandria (29 septembrie)
Flacăra Horezu – FCU Craiova 1948 (6 octombrie)
FCU Craiova 1948 – Astra II Ploiești (13 octombrie)
Unirea Bascov – FCU Craiova 1948 (20 octombrie)
FCU Craiova 1948 – CSO Filiași (27 octombrie)
CSU II Craiova – FCU Craiova 1948 (3 noiembrie)
FCU Craiova 1948 – Sporting Roșiori (10 noiembrie)
AFC Hermannstadt II – FCU Craiova 1948 (17 noiembrie)
FCU Craiova 1948 – Viitorul Domnești (24 noiembrie)
Flacăra Moreni – FCU Craiova 1948 (1 decembrie)

Politica