joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spania caută culegători de căpșuni

Un angajator din Spania a pus la dispoziție 800 de locuri de muncă în agricultură. Jumătate dintre aceste locuri sunt destinate femeilor, iar cealaltă jumătate cuplurilor. Oferta de muncă este doar pentru perioada sezonieră. Contractul de angajare se încheie pe o perioadă de 3 luni, timp în care angajații se vor ocupa de recoltarea căpșunilor.
Cristina CÂRSTEA
Pentru ocuparea acestui loc de muncă nu este necesară experiența, iar angajarea se va face anul viitor, în jurul datei de 15 februarie.
Salariul oferit de angajator este de 40,43 euro brut/zi și se plătește o dată la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuțiile datorate sunt impozitul de 2% și asigurarea medicală ce constă în 113 euro plătiți lunar. Se va lucra câte 6,5 ore/zi, echivalentul a 40 de ore și 15 minute/săptămână, existând o zi liberă la alegere. Perioada de probă este de 15 zile.
Angajatorul va oferi cazarea gratuită, iar angajații vor trebui să plătească doar utilitățile în valoare de 1,6 euro pe zi. Transportul dus-întors va fi asigurat de către angajator printr-o firmă de transport, urmând să-și recupereze banii din salariile angajaților.
Cei care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Vâlcea din Rm. Vâlcea, str. Dacia, nr. 8, tel. 0350 419 715

Politica