joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiectul UPU Mehediți, aproape de realizare

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Mehedinți sunt convinși că în aproximativ o lună vor semna contractul de finanțare pentru reabilitarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean.
Aceasta după ce, vineri, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia au efectuat, la Consiliul Județean Mehedinți, vizita de precontractare în cadrul priectului. S-a făcut o vizită și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, conform CJ Mehedinți.
„În urma acestei vizite, conducerea CJ Mehedinți are convingerea că în aproximativ o lună se va semna contractul de finanțare, în valoare de 9,6 milioane lei.
Noi suntem pregătiți deja cu documentele tehnico – financiare în vederea demarării cât mai curând a procedurilor de achizitie a serviciilor de proiectare și execuție”, spun reprezentanții administrației județene.
Proiectul “Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport” a fost depus spre finanțare pe Programul Operațional Regional. El cuprinde „construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI. Se va extinde suprafața UPU cu 1550 mp, de la 540 mp, cât are în prezent”, mai arată CJ Mehedinți.
De asemenea, vor fi amenajate suprafețele adiacente și ar urma să fie construit un heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.

Politica