miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliția, în control în Piața Centrală din Târgu Jiu

Polițiștii gorjeni au derulat o amplă acțiune de control în Piața Centrală din Târgu-Jiu pentru a-i depista pe cei certați cu legea.
La acțiune au luat parte polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, criminalitate economică, investigații criminale și Serviciul de Acțiuni Speciale.
„Acțiunea a avut ca scop depistarea și combaterea infracțiunilor de comerț ilicit, a infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise cu violență, infracțiunilor la regimul rutier și activitatea de piraterie în domeniul transportului de marfă și persoane, precum și pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârșirea de infracțiuni, acte de cerșetorie și vagabondaj”, informează IPJ Gorj.
19 societăți comerciale au fost verificate de polițiști, fiind constatate 2 infracțiuni și aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.500 de lei.
Polițiștii au verificat și peste 40 de autovehicule, au legitimat peste 85 de persoane, 5 persoane fiind conduse la sediul poliției pentru identificare și amprentare. În plus, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 2.500 lei.
„De asemenea, polițiști din cadrul Biroului Prevenire au efectuat o activitate informativ – preventivă pe linia prevenirii infracțiunilor de înșelăciune, a furturilor din buzunare poșete și genți și furturilor din locuințe, fiind distribuite pliante cu informații și recomandări și purtate discuții pe aceste teme cu cetățenii prezenți în Piața Centrală. Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare, în târguri, piețe agroalimentare și centre comerciale de pe raza județului Gorj, pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate și asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri”, conform IPJ Gorj.

Politica