sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pesta porcină, în dezbatere la Prefectură 

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Mehedinți a fost convocat, joi, în ședință de prefectul Nicolae Drăghiea.
Ședința a fost una de informare a membrilor asupra evoluției pestei porcine africane în România, dar și a măsurilor luate la nivelul județului Mehedinți pentru prevenirea apariției focarelor de boală.
„Conform afirmațiilor domnului Nicolae Drăghiea, interesul său constă în luarea tuturor măsurilor preventive, întrucât instalarea primului focar de boală și măsurile de intervenție ar avea consecințe iremediabile asupra memoriei mehedințenilor puși în situația de a ucide porcii crescuți în gospodărie.
În aceeași notă, prefectul a solicitat reprezentanților fondurilor de vânătoare să supravegheze cu atenție circulația porcilor mistreți, având în vedere că în această perioadă aceștia încep să migreze după hrană spre culturile agricole.
Deși județul Mehedinți nu este afectat de această boală, prefectul județului reamintește fiecărui cetățean că doar respectarea măsurilor dispuse de autorități îi poate apăra de necazuri”, au precizat reprezentanții Prefecturii Mehedinți.
Controale și pe combaterea ambroziei
Pe de altă parte, prefectul de Mehedinți a dispus și efectuarea unor controale pentru verificarea  respectării legii privind luarea măsurilor de combatere a  ambroziei, sens în care a aprobat ordinul de constituire a comisiei de control.
„În acest context, prefectul  județului reamintește prevederile art.1, alin. 1, din Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, ” Proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane”, cu precizarea că cei care nu se vor conforma legii riscă să fie amendați”, informează Prefectura Mehedinți.

Politica