joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

8 morți și 36 de răniți grav, în accidente pe șoselele Gorjului

37 de accidente rutiere grave au fost înregistrate în primele șase luni ale anului, mai puține cu 21 față de anul trecut. Din nefericire, 8 oameni și-au pierdut viața, iar alți 36 au fost grav răniți în urma accidentelor produse pe drumurile din județ.
Conform Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Gorj, viteza a fost cauza producerii celor mai multe accidente.
„În semestrul I 2018, pe raza judeţului Gorj, s-au înregistrat un număr de 37 accidente rutiere grave (mai puține cu 21 față de perioada similară a anului 2017), soldate cu decesul a 8 participanţi la trafic (-9) și rănirea gravă a altor 36 (-14)”. Principalele cauze generatoare ale acestor accidente rutiere grave au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum (27% din cazuri), depășirea neregulamentară (8% din cazuri), neacordare prioritate vehicule (8% din cazuri), abateri bicicliști (8% din cazuri). Din analiza dinamicii accidentelor rutiere cu urmări grave reiese faptul că cele mai multe accidente grave au avut loc în mediul rural (51% din total), având ca şi consecinţe decesul a 5 persoane şi rănirea gravă a 21 persoane”, arată IPJ Gorj.
Reprezentanții Poliției menționează și că 49% din totalul accidentelor rutiere grave s-au produs pe drumurile naționale, iar 22% pe drumurile județene.
„În această perioadă efectivele de poliție rutieră au organizat o serie de acțiuni în trafic, urmărindu-se acoperirea zonelor cu risc crescut de accidente, a sectoarelor de drum unde circulația vehiculelor se desfășoară cu dificultate și a zonelor predispuse la săvârșirea de infracțiuni, atât în mediul urban, cât și în cel rural”, mai artă IPJ Gorj.
Polițiștii fac și recomandări pentru diminuarea numărului de accidente rutiere cu consecințe grave.
„Circulați cu atenție sporită și adaptați permanent viteza la condiţiile de trafic!Nu folosiți telefonul mobil și nu vă angajați în discuții cu ceilalți pasageri în timpul mersului! Câteva secunde de neatenție pot fi fatale. Nu vă urcaţi la volanul unui autovehicul, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Nu vă angajaţi în depăşirea unui autovehicul sau a unei coloane de autovehicule, fără a avea o bună vizibilitate și posibilitatea de a reveni pe sensul de mers, în condiții de siguranță! Riscați să produceți evenimente rutiere cu consecințe grave. Conduceți prudent! Sănătatea și viața dumneavoastră sunt prețioase!”, transmit polițiștii gorjeni.

Politica