joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fifor: Nu ne gândim la reluarea stagiului militar obligatoriu

Stagiul militar obligatoriu nu se reintroduce, dar asta nu înseamnă că este anulat. Explicația a fost dată la Craiova, miercuri, de ministrul Apărării, Mihai Fifor. Acesta făcuse, marți, o declarație cu privire la acest subiect, iar miercuri a venit cu noi precizări.

”Am văzut că s-a rulat foarte mult această informaţie referitoare la stagiul militar, pe parcursul zilei de ieri (marţi – n.r.). Unii au înţeles-o exact cum am declarat, alţii au dorit să dea nişte tuşe la declaraţia mea, dându-i o altă tentă. Haideţi să explicăm cât se poate de clar. Este puţin probabil să discutăm despre reluarea stagiului militar obligatoriu în România, în acest moment, din varii motive. Ieri (marţi – n.r.) am spus faptul că stagiul militar obligatoriu nu este anulat, ci doar suspendat. Aceasta este legea şi aici ne aflăm. Aşa cum am spus, nu ne gândim la reluarea stagiului militar obligatoriu, nu facem asta, în guvern nu s-a discutat, nu s-a discutat la nivel politic nicăieri”, a declarat Mihai Fifor, la Craiova.
El a vorbit și despre decizia de a continua și de a modifica programul rezervistului voluntar.

”Modificările sunt în primul rând financiare, iar pe de altă parte să vedem cum putem să facem mai atractiv. Este evident că nu se va înghesui nimeni niciodată să devină rezervist voluntar, dacă nu există şi nişte stimulente de natură financiară, care cu adevărat să facă să merite lucrul acesta. Este un sistem pe care îl gândim pentru a putea să creştem atractivitatea ideii de a veni în armată”, a explicat Mihai Fifor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica