sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cultură de cannabis în curtea unor olteni din Tufeni

Update/ Oltenii cu tufe de cannabis la Tufeni au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

Cultură de cannabis între rândurile de viță de vie și lanul de porumb. Se întâmplă la Tufeni, iar cultura a fost descoperită de procurorii DIICOT Olt. Patru olteni au fost reținuți fiind suspectați că au vândut droguri în Bucuresti, Slatina, Târgu-Jiu, Craiova şi Filiași.

Procurorii DIICOT Olt au găsit, în urma unor percheziții făcute la Tufeni, între altele 31 de plante de cannabis și 72 de comprimate de droguri de mare risc.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că în urma a trei percheziţii desfăşurate de poliţiştii SCCO, patru persoane au fost duse la audieri.
„Patru persoane, cu vârste cuprinse între 53 și 63 de ani, au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.
Acestea au fost ulterior, reținute pentru 24 de ore.

Policlinica Buna Vestire Craiova

40-50 lei, gramul de cannabis

Conform DIICOT, inculpații sunt Ivașcu Florin, Lupu Valerică, Anghelescu Mihăiță și Barbu Marian.
Procurorii au suspiciuni că începând cu toamna anului 2016, Ivașcu Florin i-a propus inculpatului Barbu Marian să înceapă o colaborare pe linia traficului de droguri, sens în care a convenit ca el să cultive cannabis în diverse locații, iar Barbu să-l ajute la vânzarea drogurilor.
„Astfel, în perioada – toamna anului 2016 – luna august 2018, inculpaţii au comercializat cannabis mai multor persoane de pe raza municipiilor Bucuresti, Slatina, Craiova, Targu-Jiu şi a oraşului Filiași, primind sume cuprinse între 40 – 50 lei/gram. În primăvara anului 2018, pentru a-și maximiza profitul, inculpatul Ivascu Forin i-a propus inculpatului Lupu Valerica să dezvolte o cultură de cannabis, sens în care i-a oferit un număr de 40 de plante de cannabis pentru a le cultiva în grădina sa, stabilind ca după recoltare să-i remită o parte din profit. S-a reținut că inculpatul Ivașcu Florin l-a asigurat pe inculpatul Lupu Valerică despre faptul că are deja consumatori care să cum pere marfa cât şi persoane care să o comercializeze”, arată DIICOT.
În urmă cu două luni l-au cooptat și pe Mihăiță Anghelescu.
„Astfel, în perioada iunie-iulie 2018, inculpatul Anghelescu Mihăiță a vândut mai multor persoane cannabis, contra unor sume cuprinse între 40/50 lei/gram, reţinând o parte din profit, iar o parte l-a remis inculpatului Ivașcu Florin. Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate la data de 07.08.2018 pe raza localității Tufeni, la locuinţa inculpatului Lupu Valerică au fost identificate şi ridicate un număr de 24 plante de cannabis, iar de la locuinta inculpatului Ivașcu Florin au fost identificate si ridicate un număr de 7 plante de cannabis, o catitate însemnată de seminte de cannabis, o tigare confecționată artizanal ce continea cannabis și un număr de 72 pastile cu continut stupefiant”, mai arată DIICOT.
Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt a precizat că, în urma extinderii cercetărilor, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt au depistat un adolescent în vârstă de 18 ani, din localitatea Nicolae Titulescu, care, în aceeași perioadă, ar fi comercializat cannabis provenit de la aceștia.

Politica