vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Burcea: „Sunt dezamăgit de organizarea Cupei Craiovei”

Echipa de handbal feminin a SCM Craiova își continuă pregătirea pentru noul sezon cu turneul amical Cupa Craiovei, care va avea loc vineri și sâmbătă în Sala Polivalentă din Bănie. La partidele de pregătire vor mai participa doar două formații, HC Zalău și CSM Slatina, și nu trei cum s-a obișnuit până acum. Din acest motiv, SCM Craiova va fi nevoită să își împartă lotul în două echipe pentru a putea completa lipsa participantei cu numărul patru, ceea ce nu i-a căzut deloc bine antrenorului Bogdan Burcea. Tehnicianul s-a arătat total dezamăgit de departamentul responsabil de organizare din cadrul clubului pentru atitudinea pe care a avut-o față de organizarea acestui turneu, care, în opinia sa, ar fi trebuit fi ridicat la rangul unui eveniment important, găzduit de câștigătoarea Cupei EHF.

Burcea a răbufnit la conferința de presă premergătoare Cupei Craiovei: „Primul stagiu de pregătire a decurs foarte bine, ne-am bucurat de aportul complet al lotului de jucătoare. Au muncit extraordinar de bine în prima parte a pregătirii pe care am finalizat-o cu turneul amical de la Cheile Grădiștei. Referitor la turneul de la Craiova, pentru prima dată în istorie vom fi nevoiți să aliniem două echipe, SCM 1 și SCM 2, din cauza disfuncționalității și dezinteresul arătat de compartimentul de organizare și marketing. Îmi pare foarte rău să spun aceste lucruri, dar sunt un om care nu poate ocoli anumite subiecte care țin de performanță și de situația acestei echipe. Sunt dezamăgit din acest punct de vedere pentru că există o armată de oameni care ar trebui să muncească alături de noi, iar ei nu fac acest lucru. Se pare că suntem repetenți la ceea ce înseamnă organizare, marketing, publicitate. În urmă cu trei luni reușeam o performanță istorică pentru oraș, câștigarea Cupei EHF, dar de atunci și până acum nu s-a mai auzit nimic de noi în comunitate, în mediul de afaceri. Performanța nu se face doar pe parchet, ea constituie și o structură sănătoasă a organizării, a relațiilor cu factorii ce ne pot ajuta să creștem din oraș. Cele două echipe care mai participă la Cupa Craiovei, HC Zalău și CSM Slatina, eu le-am adus, ei nu au fost în stare să mai aducă o singură echipă, deși trebuia să se ocupe în întregime de acest turneu și să îl transforme într-un eveniment pentru că suntem câștigătoarea Cupei EHF. Eu cer respect pentru jucătoarele mele și pentru rezultatele pe care le-au avut”, a declarat antrenorul handbalistelor, Bogdan Burcea, care a avut totuși cuvinte bune pentru relația cu Primăria din Craiova: „În altă ordine de idei, vreau să mulțumesc Primăriei pentru ajutorul pe care ni-l oferă în continuare. Le-am dat motive de satisfacții prin rezultatele pe care le-am avut și ei ne arată sprijinul, ceea ce nu se întâmplă în multe orașe din țară”.

Din nefericire, două jucătoare importante din lot au suferit accidentări în această săptămână. Patricia Vizitiu va fi indisponibilă pentru o perioadă de 6-7 săptămâni, în timp ce Ana Maria Țicu va reveni la antrenamente în aceste zile, dar nu este sigur că va putea evolua la Cupa Craiovei. După acest turneu, echipa de handbal feminin a SCM Craiova va mai susține câte o dublă amicală cu Măgura Cisnădie și CSM Slatina, apoi va participa la un ultim turneu de pregătire în perioada 23-24 august.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Are încredere în actualul lot

Bogdan Burcea a vorbit și despre lotul pe care îl are la dispoziție pentru noul sezon, având în vedere schimbările care au apărut în această vară. Antrenorul echipei craiovene are încredere în handbalistele care au sosit la echipă și cele care au rămas din vechea gardă.

„Sunt jucătoare în care am încredere absolută, vor menține linia de performanță, au experiență la cluburi importante. Tuturor jucătoarelor le-am cerut să facem un pas în față în Liga Campionilor, să ne apărăm statutul de câștigătoare a Cupei EHF, implicit vicecampioana României. Suntem o pradă râvnită de orice echipă din România azi. Am dat un tonus Ligii Florilor pentru că toată lumea s-a mișcat, și-au mărit bugetele și au ajuns la un nivel la care din păcate noi nu suntem. Însă asigur suporterii că nu ne predăm și vom face tot ce ne stă în putință ca ei să plece de fiecare dată mulțumiți de la sală”, a mai spus Burcea. Legat de transferul grecoaicei Tsakalou, tehnicianul a dezvăluit: „Tsakalou trebuia să fie demult în rândurile echipei noastre, dar lucrurile au întârziat din cauza agenției care se ocupă de jucătoare. Noi avem o semnătură din partea jucătoarei și așteptăm ca agenția să rezolve tot ce mai este necesar pentru transfer. Am primit confirmarea din partea agentului ei că va ajunge la Craiova sută la sută și nu cred că vor fi probleme.”

Politica