vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii condamnați pentru mărturie mincinoasă în cazul crimei din Craiovița Nouă încearcă să scape de pedepse

Cei trei tineri craioveni condamnați, pe fond, de magistrații Judecătoriei Craiova la pedepse cuprinse între 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare și 3 ani de închisoare cu executare pentru mărturie mincinoasă în procesul fraților Gabriel și Luigi Teodorescu, condamnați la 18 ani și 8 luni, respectiv 19 ani de închisoare cu executare pentru crima din cartierul craiovean Craiovița Nouă, sunt nemulțumiți de pedepse. Cu toții au făcut apel, care s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova, primul termen fiind stabilit pe 26 septembrie. Cei trei au fost reținuți pe 27 februarie, doi dintre ei ajungând în arest la domiciliu, iar al treilea sub control judiciar o zi mai târziu, după ce s-a stabilit că au făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurările esenţiale asupra cărora au fost întrebaţi, vizând uciderea lui Ionuț Antoni Fieraru, de 20 de ani.

Reamintim că reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj au fost cei care au anunțat că, doi craioveni, de 21, respectiv 27 de ani, au ajuns în arest la domiciliu, iar un al treilea tânăr a fost plasat sub control judiciar, pe 28 februarie a.c., pentru comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Conform IPJ Dolj, „la datele de 27.09.2017 şi 30.10.2017, Giovani Gheorghe, de 21 ani, şi Dănuț Didă, de 27 ani, împreună cu Daniel Teodorescu, din Craiova, fiind audiaţi în calitate de martor într-o cauză penală aflată pe rolul Tribunalului Dolj – Secţia Penală, au făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurările esenţiale asupra cărora au fost întrebaţi. S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de mărturie mincinoasă, având în vedere că afirmaţiile mincinoase au fost făcute în legătură cu o faptă pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă ori închisoare de 10 ani sau mai mare. Un colectiv format din polițiști din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Secţia 1 Poliţie Craiova, coordonat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în temeiul probatoriului administrat, a dispus reţinerea celor doi inculpaţi pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă în forma agravată, fiind introduşi în C.R.A.P. Dolj. În cursul zilei de astăzi (28 februarie a.c.) cei doi inculpaţi au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova, împortiva acestora fiind luată măsura arestului la domiciului pe o peroadă de 30 de zile.”

Mărturiile tinerilor privesc evenimentul produs în noaptea de 05/06.12.2016, în jurul orei 02.00, pe bulevardul Tineretului din Craiova. Este vorba despre crima pentru care Gabriel Teodorescu şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, din Craiova, au fost condamnați, pe fond, de Tribunalul Dolj, la 18 ani și 8 luni, respectiv 19 ani de închisoare cu executare, după ce anchetatorii au stabilit că amândoi au participat la uciderea lui Ionuţ Antoni Fieraru, de 20 de ani, mai exact unul l-a împiedicat să fugă și cel de-al doilea l-a lovit cu cuțitul. Cei doi au abandonat victima în stradă și au fugit, fiind găsiți după aproape 24 de ore.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 21 martie a.c. cei trei tineri au fost trimiși în judecată pentru mărturie mincinoasă, dosarul a fost analizat în camera preliminară la Judecătoria Craiova, constatându-se legalitatea rechizitoriului și a probelor administrate, iar vineri, 22 iunie a.c., instanța a pronunțat sentința. Astfel, Giovani Gheorghe a primit 3 ani de închisoare și Daniel Teodorescu 2 ani și 6 luni închisoare, în ambele cazuri cu executare, iar Costel Dănuț Didă a primit 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare: „condamnă inculpatul Gheorghe Giovani, aflat în stare de arest la domiciliu, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, cu executare în regim privativ de libertate. (…) Condamnă inculpatul Didă Costel-Dănuţ, în stare de arest la domiciliu, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare (un an şi şase luni) pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani. (…) Condamnă inculpatul Teodorescu Daniel, aflat sub control judiciar, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni (doi ani şi şase luni) închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, cu executare în regim privativ de libertate”, se arată în hotărârea instanței.

Nemulțumiți de pedepse, cei trei inculpați au făcut apel, care s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova. Instanța a stabilit primul termen de judecată pe 26 septembrie a.c., dosarul fraților Teodorescu fiind tot în faza apelului, la aceeași instanță.

Politica